Mi kell hozzá?
Tócsni:
Hogyan kell elkészíteni?
A mangalicapofából a hagyományos úton pörköltet készítünk. A húst megtisztítjuk, serpenyőben körbe pirítjuk, majd egy másik edényben olajat hevítünk, és az apóra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és a pirospaprikát. Belerakjuk a pofát, öntünk hozzá búzasört és egy kevés zöldség alaplét, majd készre főzzük. A húst kiszedjük és a szaftot krémes állagúra turmixoljuk.
A tócsnihoz meghámozzuk a burgonyát, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük, adunk hozzá tojást, sót, borsot, és egy pici keményítőt, hogy a folyadékot felszívja. Forró serpenyőbe helyezzük a masszát, elegyengetjük, és mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor csemegeuborkát adunk hozzá.