Marinált lazac sütőtökkel - Pipacs Étterem, Győrújbarát

Vágólapra másolva!
Marinált lazac sütőtökkel - Pipacs Étterem, Győrújbarát
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Lazac tatár:

  • lazac 20dkg
  • só 0,5kg
  • cukor 0,5kg
  • kapor 1csomag

A sót és a cukrot összekeverjük, ebbe tesszük a lazacot. A lének el kell lepnie. 8-10 órát pácoljuk, majd lemossuk, szárítjuk. A tatárhoz apróra vágjuk és lilahagymával, mascarpone sajttal, kaporral ízesítve keverjük.

Tök:

Sütőtököt felezzük, majd fokhagymával, kukkfűvel sütőpíron puhára sütjük. Húsát kikapajuk, majd vajjal simára turmixoljuk. Passzírozzuk. A tök másik felét 1*1 cm-es kockára vágjuk, majd forró vízben 1 percet blansírozzuk, majd salátalébe tesszük lehűlni. Kakukkfűvel, fokhagymával ízesítjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!