Mi kell hozzá?
Sonkás krokett:
Hogyan kell elkészíteni?
Karalábékrém:
A karalábékat megtisztítjuk, feldaraboljuk és tejben teljesen puhára főzzük a citromok héjával. Leszűrjük, majd a levét félretesszük. Thermomixben a még forró leszűrt karalábét leturmixoljuk a legmagasabb fokozaton. Turmixolás közben adagolunk hozzá forrázott leveles parajt, hogy a kívánt zöldes színt elérjük, ha túl sűrű a pürénk a főzőlevével javíthatunk az állagán, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Karalábé kocka:
A megtisztított karalábét a megadott méretű egyenletes kockára vágjuk, és sós vajban 3\4-esre főzzük, majd leszárítjuk.
Sonkás krokett:
A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a salotta hagymát, hozzáadjuk a lisztet és habverő segítségével világosra pirítjuk. Hozzáöntjük a húslevest és egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a tejszínt, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, egyneművé keverjük, hozzászórjuk a finomra vágott sonkát elkeverjük, kiöntjük a masszánkat egy műanyag dobozba, a felületét lefedjük, és normál hűtőben így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt és megdermedt, 3 dkg-os kroketteket formázunk belőle, duplán pankó-sima morzsa keverékében panírozzuk, tálcára tesszük és lefagyasztjuk. Tálalás előtt bő zsírban egyenletesen aranybarnára sütjük, ügyelünk arra, hogy a krokett ne durranjon ki.