Kacsacomb és sertés csülök tepsis burgonyával - Kisvendéglő a Hargitához, Békéscsaba

Vágólapra másolva!
Kacsacomb és sertés csülök tepsis burgonyával - Kisvendéglő a Hargitához, Békéscsaba
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • kacsacomb 4db
    Forrás: Nagy Bence
  • sertés első csülök csont nélkül 1db
  • só 1ek
  • őrölt feketebors
  • őrölt köménymag
  • kakukkfű
  • alma 2db
  • vöröshagyma 1db
  • paprika 1db
  • paradicsom 1db
  • füstöltszalonna 20dkg
  • fokhagyma 4gerezd
  • sör 0.5l
  • zsír 30dkg
  • lila káposzta egy nagyobb fej (kb.2kg)
  • zsír 5dkg
  • kristálycukor 5
  • egész köménymag
  • alma 2db
  • száraz pezsgő 0.3l
  • burgonya 0.4 kg
  • vörös hagyma 0.2kg
  • zsír 5dkg
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • füstölt szalonna 0.3kg

Lefűszerezzük a húsokat és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy járják át a fűszerek. A kacsacombot sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A sertés csülköt pedig sóval, borssal, köménymaggal. Másnap elővesszük és kizsírozott tepsibe tesszük bőrrel fölfelé. A kacsacombra durvára vágott fokhagymát és rusztikusra vágott almát teszünk. A sertésre pedig nagyobbacska darabokra vágott vörös hagymát paprikát és paradicsomot. Majd mind a kettőt nyakon öntjük alaposan sörrel. Szalonna lapokkal burkoljuk a magasabban lévő húsrészeket. Csak is azért, hogy a kemencében vagy az önök háztartási sütőjében ne süljön a húshoz, bőrhöz hozzá az alufólia. Tehát akkor alaposan lezárjuk a tetejét alufóliával és betesszük sütni. Ez 160C 2 óra.

Cukrot pirítunk zsírban egész köménymaggal a párolt káposztának. Ha már szép barna a karamell és kipattogott a köménymag mehet bele a szeletekre vágott lilakáposzta. Sózzuk és pároljuk restre (roppanósra). Ha kész akkor kockázzunk tisztított almát és tegyük a káposztába majd öntsük rá a pezsgőt is és ezzel fejezzük be a káposztát párolását.

A burgonyákat szeleteljük föl a vöröshagymával együtt. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal. Zsírozott tepsibe halmozzuk bele. Kakastaréj szalonnákat tegyünk rá úgy, hogy számoljunk fejenként egy darabot. kevés vizet tegyünk alá majd fedjük le ezeket is alufóliával és tegyük a kemencébe vagy a háztartási sütőbe. Enne az elkészülési ideje 40-50 perc.

Tálalás: Helyezzünk a tányér közepére egy acél vagy műanyag 12cm átmérőjű csövet. Ennek az egyik felébe helyezzük a tepsis burgonyát a másik felébe a párolt lilakáposztát. A csülökből vágjunk egy darabot, tegyük a csőbe a köretre rá. Egy kacsacombot felezzünk el. Az alsó részét használjuk tegyük a csülök mellé ízlésesen. Majd húzzuk le a csövet és kevés pecsenye zsírral csorgassuk körbe a tányért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!