Mi kell hozzá?
Lefűszerezzük a húsokat és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy járják át a fűszerek. A kacsacombot sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A sertés csülköt pedig sóval, borssal, köménymaggal. Másnap elővesszük és kizsírozott tepsibe tesszük bőrrel fölfelé. A kacsacombra durvára vágott fokhagymát és rusztikusra vágott almát teszünk. A sertésre pedig nagyobbacska darabokra vágott vörös hagymát paprikát és paradicsomot. Majd mind a kettőt nyakon öntjük alaposan sörrel. Szalonna lapokkal burkoljuk a magasabban lévő húsrészeket. Csak is azért, hogy a kemencében vagy az önök háztartási sütőjében ne süljön a húshoz, bőrhöz hozzá az alufólia. Tehát akkor alaposan lezárjuk a tetejét alufóliával és betesszük sütni. Ez 160C 2 óra.
Cukrot pirítunk zsírban egész köménymaggal a párolt káposztának. Ha már szép barna a karamell és kipattogott a köménymag mehet bele a szeletekre vágott lilakáposzta. Sózzuk és pároljuk restre (roppanósra). Ha kész akkor kockázzunk tisztított almát és tegyük a káposztába majd öntsük rá a pezsgőt is és ezzel fejezzük be a káposztát párolását.
A burgonyákat szeleteljük föl a vöröshagymával együtt. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal. Zsírozott tepsibe halmozzuk bele. Kakastaréj szalonnákat tegyünk rá úgy, hogy számoljunk fejenként egy darabot. kevés vizet tegyünk alá majd fedjük le ezeket is alufóliával és tegyük a kemencébe vagy a háztartási sütőbe. Enne az elkészülési ideje 40-50 perc.
Tálalás: Helyezzünk a tányér közepére egy acél vagy műanyag 12cm átmérőjű csövet. Ennek az egyik felébe helyezzük a tepsis burgonyát a másik felébe a párolt lilakáposztát. A csülökből vágjunk egy darabot, tegyük a csőbe a köretre rá. Egy kacsacombot felezzünk el. Az alsó részét használjuk tegyük a csülök mellé ízlésesen. Majd húzzuk le a csövet és kevés pecsenye zsírral csorgassuk körbe a tányért.