SÜLT BANÁN - Taiwan Étterem, Budapest
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/WDK5QSbFePfPgN7-A3n1vlG4Rtk6KruTmQqT7GCK9PA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RlYTEzMTZhMzM5ZTRmZjVhMjgzMDk0ZjEyNzg0NGZl.webp)
Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A burgonyakeményítőhöz és a sütőporhoz adjunk annyit vizet, hogy masszás állagot kapjunk. Miután csomómentesre dolgoztuk a keményítős sütőporos masszát, adjuk hozzá az olajat és dolgozzuk össze. Ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel a banánt. Az olajat körülbelül 200 fokra melegítsük, majd miután megforgattuk a banánt a tésztában, tegyük a serpenyőbe. Az elkészült banánt szórjuk meg fahéjas cukorral. Ha flambírozni szeretnénk az elkészült édességet, locsoljuk meg egy kis narancslikőrrel és gyújtsuk meg és a lángokban forgassuk meg a banánokat.