Hogyan kell elkészíteni?
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A muffin sütőformát béleljük
ki muffin papírformákkal.
2. Egy közepes edénybe keverjük össze a két féle cukrot, a tojást és a tojás sárgáját, illetve az olajat.
3. Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a tejet és a vanília aromát.
4. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót és a szegfűszeget.
5. A nedves hozzávalókhoz adjuk hozzá a lisztes keveréket és dolgozzuk el, de ne keverjük túl sokat, mert attól nyúlós lehet a tészta.
6. A masszának az 1/3-át tegyük egy külön tálba és keverjük össze kakaóporral.
7. Egy evőkanál segítségével adagoljunk egyforma mennyiséget a
sütőformákba először az alap masszából, majd minden egyes muffin tetejére rakjunk a kakaós tésztaalapból 1-1 kiskanállal. Ebbe ízlés szerint mintákat rajzolhatunk egy pálcika segítségével.
8. Sütőben 20 perc alatt kész a muffin.
Sütőtökpüré elkészítése:
A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra és egy tepsire helyezzük a darabokat. Kb. 40 percig sütjük 200 fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és összetörjük villával a belsejét.
Tipp:
A száraz összetevőket mindig szitáljuk át, így könnyebb, omlósabb tésztát kapunk. Olívaolajat semmiképp ne használjunk, mert nagyon intenzív íze lesz a muffinban.