Tojással töltött hagymakarikák
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/NfGf9o04t5aZWRBCTLpAUThm-DXRcOeDgKkCfSjj-js/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzNTMwZjc4YjMwZjRiYzRiMGExMWEyZTE4Y2ZmZjQ3.webp)
Hogyan kell elkészíteni?
1.Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2.Egy nagy sütésálló serpenyőben hőkezeljük és pirítsuk meg alaposan a darált húst 2 ek. olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk. Miután elkészült, vegyük ki a serpenyőből.
3.Egy nagy tálban keverjük össze a tojást a tejjel és a fűszerekkel.
4.Adjuk hozzá a sajtot, az előfőzött rizst és a darált húst, majd jól keverjük el.
5.Távolítsuk el a hagyma széleit, majd vágjuk ketté. Széles szeletekre vágjuk, majd a karikákat helyezzük a felmelegített serpenyőbe.
6.A karikák aljára tegyünk egy kis tojáskeveréket. Gyorsan megsül, így lezárja az alsó részt.
7.A maradék tojásos keverékkel töltsük föl a hagymakarikákat.
8.Süssük készre 15-20 perc alatt 200 C fokon amíg a tojások megsülnek, kicsit megemelkednek, és a hagyma megpuhul.
9.Ízlés szerint díszíthetjük tejföllel, snidlinggel, őrölt pirospaprikával.