Hozzávalók:
Pác:
60 dkg sertéstarja
2 dkg pirospaprikát,
1 mokkás kanál frissen őrőlt borsot,
4 gerezd reszelt fokhagymát,
1 mokkás kanál sót,
1 teáskanál mustárt
egy evőkanál olaj
Káposztasaláta:
50 dkg fejes káposzta
15 dkg sárga répa
20 dkg zukkíni
10 dkg póré, új, vagy csemege hagyma
só
2 ek alma ecet
Sült zöldség:
50 dkg zeller
5 dl étolaj a sütéshez
Hogyan kell elkészíteni?
Pác:
Az alapanyagokat összekeverem, majd bekenem vele a hús szeletek mindkét oldalát.Serpenyőben, kevés étolajban megsütöm.
Káposztasaláta:
A vékonyra szeletelt fejes káposztát, a julienne formára vágott sárgarépát, cukkínit, és a vékony fél szeletre vágott póréhagymát egy keverő tálba teszem. Megsózom, és öntök rá egy almaecetet.
összekeverem, majd a kezemmel összetöröm, „összegyúrom" a zöldségeket.
Sült zöldség a sült krumpli helyett:
A megtisztított zeller gumót vékony szeletekre vágom. Forró étolajban ropogósra sütöm vagy a megtisztított zellergumót vékony szeletekre vágom, és tepsiben sütőpapíron a sütőben ropogósra sütöm. Bármilyen gyökér zöldség elkészíthető így.