Hozzávalók:
40 dkg fehérrépa
40 dkg paszternák
40 dkg zöldborsó
só
Fasírt:
30dkg darált lapocka
1 db tojás
2 dkg kukorica keményítő
15 dkg fehér répa
15 dkg sárgarépa
só
Hogyan kell elkészíteni?
A paszternákot, és a petrezselyem gyökeret megfőzöm só nélkül. Összeturmixolom, és vajat adok hozzá, amivel kikeverem, és finom krémes lesz az állaga. Hozzáforralom az apróra vágott petrezselyem zöldet. A meggőzölt zöldborsót hozzákeverem. Csak sóval ízesítem. A darált sertés lapockához, hozzádarálom a fehér, és a sárgarépát. Beleütöm a tojást, sóval ízesítem, kevés kukoricakeményítővel megszórom. Serpenyőben nem túl bő olajban kisütöm. Megformázom húspogácsának Kisüthetem sütőben papíron is kb 20 perc alatt, ha 6-8 dkg-nál nem nagyobbak a pogácsák.