Sült csirkecomb kelkáposztával, gombás árpagyönggyel
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/RucOSlSg9kC9cHdoFyfizv5qvBaLlaet3KyIxRTsF9A/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjZDc4OWVkYWZhYTQzZGU4MjM4MGU3MWE0OTVjNThl.webp)
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
15 dkg árpagyöngy
10 dkg petrezselyem gyökér
2 cs petrezselyem zöld
0,5 dl napraforgó olaj
12 dkg póréhagyma
6 dkg teavaj
40 dkg kelkáposzta
20dkg csiperkegomba
1 db citrom
4 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
Hogyan kell elkészíteni?
Az előre megfőzött árpagyöngyöt (két és félszeres mennyiségű enyhén sós vízben) megpirítom a reszelt petrezselyem gyökérrel. A csirkecombot megsózom, kevés étolajjal megkenem, és a sütőben ropogósra sütöm. A kelkáposztát laskára vágva meggőzölöm, vagy leforrázom. Vajon póréhagymát pirítok, és azon megpirítom a kelkáposzta csíkot is. Sóval, és friss citrom levével ízesítem Az apróra vágott póréhagymát vajban megpirítom a lereszelt csiperkegombával együtt. Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal, és zúzott fokhagymával. A pirítás után felöntöm kevés zöldségalap lével. Összekeverem az elkészült árpagyönggyel, és így egy nagyon finom árpakását kapok.