Cigánypecsenye, hagymás gyökérrel
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/1Zb4bGq6m9ol2CYm2hV2o_lkL37UMrEVeVKIITcXlRg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U0ODdlMDY2YTA3ZTQ1NWI5YjczMzhiN2ZiYWJjMDVh.webp)
Hozzávalók:
60 dkg tarja
12 dkg szeletelt bacon
1 fej fokhagyma
só,
frissen őrölt bors
10 gr őrölt piros paprika
1 dl napraforgó olaj
15 dkg túró
15 dkg vörös hagyma
40 dkg tisztított paszternák
Hogyan kell elkészíteni?
A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágom. Kiklopfolom egy kicsit A császár szalonnát sütőben ropogósra pirítom. Zúzott fokhagymát, sót, piros paprikát, őrölt borsot A szalonna kiolvadt zsírjával, és ha szükséges, akkor egy kevés étolajjal is kikeverve fűszerkrémet készítek. Ezzel a krémmel kenem be a húst, és hagyom állni, érlelődni. Legalább egy éjszakát jó lenne neki adni. Serpenyőben közepesen erős tűzön kevés étolajat aláöntve megsütöm. Kiveszem a megsült hússzeletet, és az ottmaradó sülő zsírban hagymát pirítok. Hozzáadom a meggőzölt felkarikázott paszternákot, és összepirítom. Túrót morzsolok közé. Apróra vágott petrezselyem is kerül bele. Tálaláskor megszórom a ropogós bacon-nel.