Mi kell hozzá?
- 1 félkör szelet görögdinnye
- 300 gr paradicsom (150 gr koktélparadicsom; 150 gr vegyes)
- 2 dl paradicsomlé
- só, bors, méz ízlés szerint
- 10-12 db bazsalikomlevél
- olívaolaj
- vörösborecet
- 2 szelet barnakenyér
- díszítésnek: uborka és a paradicsom húsa apró kockára vágva, jégkocka, pirítós
Hogyan kell elkészíteni?
1. Egy üvegtálba beletesszük a feldarabolt kenyeret. Felöntjük paradicsomlével, mézzel, olívaolajjal
és vörösborecettel ízesítjük. Megvárjuk, míg a kenyér megszívja magát folyadékkal.
2. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a dinnyét és a paradicsomokat.
3. Beletesszük a keverékbe a bazsalikom leveleket és leves állagúra pürésítjük.
4. A gazpachot poharakba öntjük, majd apróra kockázott pirítóssal, uborkával és paradicsomhússal
tálaljuk. Kis olívaolajjal leöntjük.
5. Bazsalikomlevéllel és jégkockával díszítjük.
Megjegyzés:
Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, elkészítés után, hűtőben minimum 2 óráig pihentessük a
levest.