Mi kell hozzá?
- 1 liter tejszín (min. 30%)
- 500 g céklapüré
- 200 g cukor
- lapzselatin 8 db
- 2 csipet őrölt fahéj vagy szegfűszeg
Mákhab hozzávalói:
- 2 ek. Darált mák
- 200 ml habtejszín (édesített)
- cukor
Hogyan kell elkészíteni?
1.Egy edényt felhevítünk és beleöntjük a tejszínt. A 180 fokon előre megsütött és lepürésített céklát hozzáadjuk a tejszínhez és együtt felforraljuk. Ez idő alatt fűszerezzük fahéjjal vagy szegfűszeggel és hozzáadjuk a cukrot.
2.A zselatin lapokat áztassuk 10 percre hideg vízbe.
3.Ha felforrt a céklás tejszín, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a lapzselatint, úgy hogy egy kis edénybe helyezzük és rákanalazunk egy kevés céklás tejszínt. Elkeverjük és visszaöntjük a lábasba. Újraforraljuk! Majd poharakba szedjük.
4.A panna cotta, amint szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen.
5.A habtejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a mákot és a cukrot. A kész habot, nyomózsák segítségével a panna cotta tetejére nyomjuk.