Hozzávalók:
1000 gr sütőtök
60 gr méz
120 gr sült alma krém
1 db vanília rúd
600 gr tejszín felvert habja
1 db tojás sárgája
2 dl tökmagolaj
1 citrom leve
60 gr méz
Hogyan kell elkészíteni?
Tökparfait: A megsült tököt pürésítem. Vaníliával, mézzel, és sült alma krémmel ízesítem. Kevés szőlőmag olajat is keverek a krémhez. Hozzálazítom a felvert tejszínhabot. Formába teszem, és mélyhűtőben kifagyasztom.
Tökmagmajonéz: A tojássárgájához citromot csavarok. Kikeverem habverővel. Lassan, állandó keverés mellett hozzáfolyatom a tökmagolajat. Egy kevés cukorral, vagy ennek megfelelő cukor helyettesítővel izesítem. Kevés tejszínnel tovább hígítom. Tálaláskor a parfaitra tejszínhabot teszek, és a tökmagmajonézzel meglocsolom.