Hozzávalók:
50 gr napraforgó olaj
300 gr kelkáposzta
200 gr burgonya az alapba
200 gr joghurt
1 gr majoranna
2 gr fokhagyma
7 gr só
1 gr örolt bors
300 gr kelbimbó
200 gr kockára vágott burgonya
1 kis fej lilahagyma
10 dkg száraz kolbász
Hogyan kell elkészíteni?
Vékony szeletre vágott lilahagymát megpirítom étolajban. Ezen párolom meg rövid lében az ujjnyi csíkokra vágott kelkáposztát, egy kevés burgonyával. Ízesítem sóval, kevés őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Amikor teljesen megpuhult, összeturmixolom. Joghurtot keverek el benne, és felöntöm a zöldség alap lével. Beleteszem a burgonya kockát, és a kelbimbót. Felforralom, és a burgonya megpuhulásáig főzöm. Majd olajban száraz kolbászt és lilahagymát pirítok, ez kerül a tetejére.