Tatár répa, hagymás savanyú káposztával, fokhagymás parenyicával
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/G4mql7wuaT9e6DDqpUrWjL7x5Ju34sVLX7JKuCYdTYU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YyMWVkMDdjNmIxZjQ5ZDM4OWFjYmNjMmQ5MmQxYzdi.webp)
Hozzávalók:
2 db parenyica
300 gr sárgarépa
80 gr póréhagyma
5 cl étolaj
só, frissen őrölt fekete bors
200 gr savanyú káposzta
200 gr édes káposzta
100 gr lilahagyma
frissen őrölt bors
5 cl napraforgó olaj
Hogyan kell elkészíteni?
Az ujjnyi szeletekre vágott parenyica sajtot serpenyőben, kevés fokhagymás étolajon megsütöm. A répát és a káposztát tálalom mellé. A julienne-re gyalult sárgarépát sóval, sok frissen őrölt borssal, és apróra vágott póréhagymával összekeverem. Kevés étolajat is öntök bele. Egy órát hagyom állni, hogy összeérjen az íze.
Hagymás savanyú káposzta
A savanyú aprókáposztát, és a vékonyra szeletelt sózott édes káposztát összekeverem a vékony szeletre vágott lilahagymával. Megszórom apróra vágott petrezselyemmel,és jelentős mennyiségű frissen őrölt borssal. Kerül még bele kevés étolaj is.