Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
3 dl görög joghurt
2 gr fokhagyma
2 dkg mustár
1 gr kurkuma
só, frissen őrölt bors
1cs koriander
20 dkg szeletelt trappista
1 cs sütőpapír
30 dkg kígyó uborka
2 dl tejföl
5 dkg póréhagyma
3 gr zúzott fokhagyma
1 cs kapor
só, frissen őrölt bors
3 dkg kr cukor, vagy annak megfelelő édesítő
3 cl borecet
Hogyan kell elkészíteni?
Joghurtban sült csirkemell
A görög joghurtot ízesítem fokhagymával, mustárral, sóval, paradicsom pürével, őrölt koriannderrel, és a színe miatt egy kis kurkumával. Ebbe a pácba teszem a csirke mell darabokat. Optimális esetben hagyom állni a hűtőben egy napot. Serpenyőben kevés étolajban sütöm készre. A tálaláskor megszórom korianderrel.
Sajt chips
A vékonyra szeletelt trappista sajtot sütőben sütőpapíron forró sütőben ropogósra sütöm. Egy másik verzióban mikrohullámú sütőben készítem el.
Tejfölös uborkasaláta kaporral
Az kígyóuborkát legyalulom. A póréhagymát felkarikázom. Megsózom, és kinyomom. A tejfölbe belekeverem az édesítőt, a borsot, az ecetet és a zúzott fokhagymát is. Legvégül kerül bele az apróra vágott kapor. Ehhez az ízes öntethez keverem a kinyomott uborkát a póréhagyma karikával.