Hozzávalók:
Zelleres húspogácsa
400 gr darált sertés lapocka
30 gr vaj
60 gr aprón reszelt zellergumó
2 cs petrezselyem zöld
só, bors,
5gr őrölt koriander,
3 gr fokhagyma,
1 cs újhagyma,
0,5 gr chili,
10 gr gyömbér
Fűszeres, grillezett csirkecomb
4 db csirkecomb filé 3-ba vágva
10 grőrölt szerecsendió,
10 gr őrölt fahéj,
só, őbors,
10 gr őrölt szegfűszeg,
50 gr dióolaj,
Zöldborsós cukkíni
200 gr cukkíni
200 gr zöldborsó
1 cs újhagyma
2 cs kapor
2 cs menta
só,őbors
100 gr túró
100 gr kék sajt
20 gr őrölt koriander
0,5 napraforgó olaj
Hogyan kell elkészíteni?
A zelleres húspogácsához a zellergumót vékonyra reszelem. Minden alapanyagot összedolgozok. Kigombócozom fasírnak, és megsütöm. A combfilét háromba vágom. A fűszereket és a dióolajat összekeverem, és belepácolom a csirkehúst. Grillezve sütöm. A zöldborsós cukkínihez a cukkínit vastagabb fél szeletekre vágom, és serpenyőben kevés étolajon megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót, amit nem főzök meg, hogy jó ropogós maradjon, és együtt pirítom. Ízesítem a borssal, és a korianderrel. Együtt összepirítom őket, miközben hozzákeverem a karikázott újhagymát, és az apróra vágott kaprot a petrezselyemmel együtt. Csak a végén sózom meg. Tálaláskor kéksajtot morzsolok rá.