Hozzávalók:
30 gr citrom leve
5 gr só
40 gr vaj
400 gr cékla vegyesen
300 gr saláta mix
4 db tojássárgája
20 gr mustár
15 gr ecetes torma
20 gr méz
10 gr kapor
10 gr alma ecet
5 gr só
Burgonya
400 gr újburgonya
200 gr alma
50 gr zsiradék, (étolaj, kacsazsír, stb...)
6 gr só
2 cs petrezselyem zöld
Hogyan kell elkészíteni?
Megpirítom a céklákat vajban. Amikor elkészült, csak akkor ízesítem citrommal, és sóval. A salátákat összetépem, összekeverem. A tojássárgáját kikeverem kevés mustárral, ecetes tormával, és egy kevés mézzel. Néhány csepp alma ecet is kerül bele. Keverek bele friss kaprot is. A serpenyőbe beleteszem a burgonyát, és egy kevés vizet. Hozzáadom a zsiradékot, megsózom, és párolva megpirítom. A végén kerül bele az almacikk. Végül rászórom az apróra vágott petrezselyem zöldjét is. Tálaláskor a tányérra halmozom a salátát, és a céklát is. Végül hozzá adom az almás újburgonyát is.