Hozzávalók:
600 gr fehér pecsenye
100 gr étolaj
20 gr friss bazsalikom
20 gr frissen őrölt bors
10 gr reszelt szerecsendió
20 gr őrölt koriander mag
20 gr nagy szemű só
300 gr meggy
30 gr balzsamecet
20 gr méz
50 gr parmezán sajt
40 gr dió olaj
80 gr rukkola
30 gr nagy szemű só
Hogyan kell elkészíteni?
A fehérpecsenyét elősütöm. Az előkészített fűszerkeverékbe belegörgetem. Egy megolajazott zsugorfóliába beletekerem, és hagyom legalább egy napot érni. Tálaláskor nagyon vékony szeletekre vágom, és rögtön egy tálra fektetem. Készítek egy különleges öntetet. A meggy levét kipréselem, és összekeverem balzsamecettel. Kevés mézet hozzáadva beforralom krémesre. A tálon levő szeleteket, meglocsolom, ezzel a finom öntettel. Megsózom durva szemű sóval. Meghintem reszelt érlelt sajttal. A tetejére friss bazsalikom, és rukkola levelet hintek, amit meglocsolok, kevés dióolajjal.