Mi kell hozzá?
2 db salotta hagyma
40 dkg zöldborsó
20 dkg mascarpone
4 dl alaplé
1 lime reszelt héja
½ dl fehérborecet
1 ek. barnacukor
3 dkg vaj
só, bors
2 db rusztikus baguette
1 dl habtejszín
egy kaspó menta
Hogyan kell elkészíteni?
1.Vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
2.A zöldborsót lábosba tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
3.Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
4.A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldborsó pürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.
5.Egy hosszú baguettet négy egyenlő részre vágunk és egy tepsire helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
6.Tálaláskor a zöldborsó főzeléket tálakba szedjük, beleteszünk 1-1 meleg baguettet a pürébe, tejszínnel meglocsoljuk és mentalevéllel díszítjük.