Hozzávalók:
0,20 dkg szilvalekvár
8 gerezd zúzott fokhagyma
0,1 dl vörös bor
1 db narancs
1,2 kg csontos oldalas
0,30 vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
0,05 dl étolaj
só
őrölt bors
0,2 kg sárgarépa
0,2 kg zellergumó
1 csomag petrezselyem zöldje
0,25 kg lila babkonzerv
0,1 l napraforgó olaj
4 gerezd fokhagyma
4 szelet pászka
Hogyan kell elkészíteni?
Megsütöm a dagadót a szokásos módon, hagymával és fokhagymával. Amikor elkészült, bekenem a páccal, és újra visszateszem a sütőbe, rákaramellizálódik.
A salátához a julienne sárgarépát, a julienne zellert, összekeverem a lilababbal. Ízesítem, sóval, frissen őrölt borssal, vágott petrezselyemmel. Adok hozzá egy kis szilvalekvárt édesítésként. Napraforgó olajjal, összekeverem, megsózom, fokhagymás olajban megpirítom a pászkát, és azzal tálalom.