Hozzávalók:
80 dkg megfőtt csicseri borsó (nyersen kb:40 dkg)
30 dkg sárgarépa
60 dkg zeller
4 db debreceni kolbász
20 dkg vörös hagyma
0,5 dl napraforgó olaj
2 dkg mustár(1 kisebb evőkaná)
3 db babér levél
só
1 dl száraz fehérbor
Hogyan kell elkészíteni?
A csicseriborsót megfőzöm ízesítés nélkül vízben. A Debreceni kolbászokat vastagabb karikára vágom. Megpirítom napraforgó olajban, majd kiveszem a zsiradékból. A vöröshagymát fél szeletekre vágva megpirítom az ott maradó ízes olajban. Fehér bort öntök hozzá és elpárologtatom. A hagymán először reszelt sárgarépát pirítok, hogy megadja a leves színét. Ezután adom hozzá a kockára vágott sárgarépát, zellert, amit összepirítok. Ízesítem sóval, mustárral, babérlevéllel. A csicseriborsó felét a levével együtt összeturmixolom. A másik felével felöntöm levesnek a zöldségeket. Ekkor teszem bele vissza a megpirított kolbászokat. Végül besűrítem a pürésített csicseriborsó krémmel. Tálaláskor frissen karikázott újhagymát szórok a levesre.