A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Öt egyszerű tipp feledékenység ellen

Vágólapra másolva!
Megint fogalmad sincs hová tetted a kulcsod? Rendszeresen elfelejted visszahívni azokat, akiknek pedig megígérted? Ne görcsölj, a memória javítható: íme, néhány egyszerű gyakorlat hozzá!
Vágólapra másolva!

Mozgasd meg a szemeidet!
A szem nem csak a lélek tükre, kutatók szerint a memóriát is serkenti. A szemek 30 másodpercig történő vízszintes mozgatása serkenti a két agyfélteke közötti információáramlást, így javíthatja a emlékező képességet, .

Vegyél mély levegőt!
A meditáció segíthet az emlékek felidézésében, már 12 perc elmélyülés is megnöveli a személyes emlékeket tároló agyterület vérellátását. Ülj le törökülésben egy csendes helyre, próbáld megtisztítani agyad a gondolatoktól, és koncentrálj a légzésedre.

Egyél sok zöldet!
Akik naponta legalább félcsészényi káposztafélét (például brokkolit, karfiolt) fogyasztanak kiugróan jól szerepelnek a memóriateszteken. Ezek a zöldségfélék tele vannak antioxidáns tulajdonságú karotinoidokkal és folsavval, melyek mind segíthetnek kivédeni a memóriád hanyatlását.

Ne hagyd ki a reggeli kávét!
Egy vizsgálat szerint azoknak, akik legalább napi 3 csésze kávét fogyasztanak a kor előrehaladtával kisebb valószínűséggel romlik a memóriájuk. A kávé serkenti a figyelmet és a koncentrálóképességet.

Járj társaságba!
Minél több kapcsolattal rendelkezel, annál lassabban romlik a memóriád. A szociális kapcsolatok nem csak kommunikációs képességedet fejleszti, de hozzásegítenek, hogy hasznosabbnak érezd magad a mindennapokban. Szervezz mondjuk pókercsatát a barátokkal, vagy csak üljetek össze beszélgetni munka után!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!