Kórházban végezheti, aki vadmézzel serkenti a libidóját

Vágólapra másolva!
Könnyen a sürgősségi osztályon találhatják magukat azok a férfiak, akik szexuális teljesítményüket vadmézzel kívánják feljavítani - adták hírül török kutatók az Annals of Emergency Medicine című szaklap legfrissebb számában.
Vágólapra másolva!

A vadméz - melyet a rododendron virágporából állítanak elő a méhek - régóta ismert mérgező hatásáról. Törökországban, a Fekete-tenger partjainál azonban gyakorta alkalmazzák alternatív gyógyszerként és szexuális stimulálószerként is.


Az ankarai Gazi Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint a török férfiak általában tisztában vannak a vadméz fogyasztásának következményeivel, és a méztermelővel megbeszélt mennyiséget veszik magukhoz. Mérgezés többnyire akkor fordul elő, amikor valaki túllépi az ajánlott mennyiséget.


A tanulmányt jegyző Ahmet Demircan és kollégái 21 esetben bukkantak vadmézmérgezésre, amikor sürgősségi osztályuk adatait elemezték öt évre visszamenően. A 21 esetből 18-ban férfi volt a mérgezett, 41 és 86 év közötti életkorral. A jelentés szerint valamennyi pácienst sikeresen kezelték, 48 órán belül elhagyhatták a kórházat.


A vizsgálat arra is kitért, hogy a méztermelőktől kik vásárolják a speciális hatású terméket: többségükben 40-es, 50-es éveikben járó férfiak, akik szexuális teljesítményüket akarják javítani. A kutatók jelentésükkel fel kívánják hívni sürgősségi osztályokon dolgozó kollégáik figyelmét a más országokban is előforduló mérgezés tüneteire.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!