A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Van remény: nincs többé fájdalmas szex

Vágólapra másolva!
Egy új típusú gyógyszer prototípusát felhasználva a tudósok sokkal többet tudhatnak meg a női szexuális izgalom mögött álló testi mechanizmusokról.
Vágólapra másolva!

Az egyik nagy gyógyszergyártó cég tudósai rájöttek, hogy ha elektromosan stimulálják a medence idegeit, azzal növelik a véráramot a nemi szervekben. Sőt, ezt a hatást az UK-414,495-ös jelzésű gyógyszer tovább fokozhatja. A kutatók szerint a gyógyszer megakadályozza annak a kémiai hírvivő anyagnak a lebomlását, ami kulcsszerepet játszik a nemi szervek vérbőségének kialakulásában.


Ha a nők szexuálisan felizgulnak, hüvelyükbe, szeméremajkaikba és csiklójukba több vér áramlik. Ez a szervek duzzadását és a hüvely ellazulását okozza, valamint síkosabbá teszi a hüvelyt és növeli a nemi szervek érzékenységét is.


A nemi szervek vérellátását érintő szexuális zavar (FSAD) a nők közel 40 százalékát érinti, kortól függetlenül. Ezeknél a nőknél a nemi szervek nem reagálnak a szexuális stimulációra, így a szexuális izgalmi állapot nem jön létre.


"Korábban nagyon keveset tudtunk erről a jelenségről - nyilatkozta Chris Wayman, a kutatás vezetője - Most azonban már kezdjük megérteni, hogyan alakul ki a női szexuális izgalmi állapot, így reméljük, idővel az FSAD-ről is többet tudhatunk meg."


A mostani kísérletek során állati modelleket használtak fel a szexuális izgalom vizsgálatára: a tudósok elektromos impulzusokkal stimulálták a medencei ideget és megvizsgálták a nemi szervekben bekövetkező változásokat. A kutatók szerint ezeket a változásokat a vazoaktív bélenzim (VIP) kiválasztása okozza. A VIP azonban nagyon rövid életű, egy neutrális endopeptidáz (NEP) nevű enzim ugyanis hamar lebontja. A most alkalmazott kísérleti gyógyszer ezt a folyamatot akadályozza meg, az NEP blokkolásával.


"Bár a jelenlegi szer még nem alkalmas emberi tesztelésre, egy hasonló elven működő vegyület segíthetne az FSAD-ben szenvedő nőknek, akik így újra teljes és boldog szexuális életet élhetnének" - nyilatkozta Mr. Wayman.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!