Vágólapra másolva!
A sonka, a virsli, a szalonna és más feldolgozott hústermékek napi fogyasztása növelheti egy esetleges szívprobléma, vagy a cukorbetegség  kialakulásának kockázatát.
Vágólapra másolva!

Amerikai kutatások, amelyek a rendszeres húskészítmény-fogyasztás és a belekben kialakuló rák közötti összefüggést vizsgálták, arra mutattak rá, hogy a vizsgált személyeknél 42 százalékkal nagyobb volt a szívbetegségek és 19 százalékkal a kettes típusú diabétesz előfordulása. Ez a jelenség a napi legalább 50 g húskészítményt fogyasztóknál volt kimutatható.


20 világszerte publikált tanulmány adatait (közel egymillió ember) kiértékelve kiderült, hogy a feldolgozatlan húsok viszont nem növelik a szívbetegségek kialakulási kockázatát. A különbség a húskészítmények só- és tartósítószer-tartalmában keresendő.


A szakemberek tehát mindenképpen azt javasolják, hogy együnk soványabb hússzeleteket, melyet főzve, sütve vagy grillezve készítsünk el, és só helyett használjunk szárított vagy friss fűszereket az ízesítéshez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!