A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Több gyümölcsöt esznek a gyerekek, ha kreatív a tálalás

Vágólapra másolva!
Ha gyerekünk nem eszik elég gyümölcsöt, próbálkozzunk meg valamilyen kreatív tálalási móddal - javasolják holland és belga kutatók az Appetite (Étvágy) című folyóiratban megjelent tanulmányukban.
Vágólapra másolva!

Amikor a vizsgálatok során vonzó és szórakoztató módon tálalták fel a gyümölcsöket, ugyanakkora mennyiségből több fogyott, mint a sima tálcás rendszer során.


A kutatók közel 100 holland és belga gyereket vizsgáltak és kutatásuk alapján azt javasolják, hogy az iskolák és a szülők okuljanak az eredményekből, újítsanak a tálaláson. A 4-7 éves óvodásoknak almát, epret és mag nélküli szőlőt kínáltak más-más módokon.


Népszerűek voltak a dinnye sündisznók


A gyerekek szívesebben választották a koktélpálcikák segítségével sündisznó formájúra formázott görögdinnyét, mint a felkockázott, egyszerű fehér tányéron tálalt változatot. Csaknem kétszer többet fogyasztottak a szórakoztató módon tálalt gyümölcsből, bár azt mondták, tisztában vannak vele, hogy mindkét fajtának ugyanaz az íze.


Ugyancsak jól fogytak a virág, arc formájú gyümölcsök, de már az is vonzóbbá tette a gyümölcsöket, ha koktélpálcikákra voltak feltűzve, nem pedig csak a tányérra kockázva.


A kutatók szerint a szupermarketek is felhasználhatják az eredményeket annak érdekében, hogy vonzóbbá tegyék a gyümölcsöket a gyerekek és a szülők számára. "A vonzó csomagolás és az apró játék, ajándék, mint a gyorséttermekben, még vonzóbbá tehetné a gyümölcsöket" - állítják a szerzők.


Esther Jansen és munkatársai a Maastricht Egyetemről azonban arra figyelmeztetnek, hogy a szórakoztató tálalás hamar elveszítheti az újdonság varázsának erejét, ha túl sokszor alkalmazzuk. "A szülőknek és az élelmiszergyártóknak innovatívaknak kell lenniük" - írták a szerzők.


A szakértől szerint ha nincs időnk arra, hogy arcokat és virágokat formázzunk a répából és a retekből, az is elegendő lehet, ha háromszög vagy kocka alakúra, illetve csíkokra vágjuk az ételt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!