A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

A csokoládé csökkentheti is a koleszterinszintet

Vágólapra másolva!
A kis mértékben fogyasztott csokoládé bizonyos embereknél csökkentheti a koleszterin szintet, állítja egy nyolc különböző tanulmányra épülő értékelés.
Vágólapra másolva!

A Pekingi Orvostudományi Egyetemen dr. Rutai Hui és kollégái állítása szerint a mértékletes csokoládé-fogyasztás azokon az emberek segíthet, akiknek amúgy is esélyük van valamilyen szívbetegség kialakulására.


A csokoládé jótékony hatásának vizsgálatait összevetve azonban különböző eredmények születtek. Dr. Hui és kollégái olyan tanulmányokat kerestek, amelyből kiderülhet a kakaó hatása a koleszterinszintre, és így nyolc különböző vizsgálat eredményeit vetették össze. A vizsgálatok alapján a kakaó fogyasztása tényleg csökkenti az alacsony LDL koleszterin szintjét.


A tanulmányok szerint viszont csak azoknál jelentkezett a koleszterin-csökkentő hatás, akik kisebb mértékben fogyasztották a csokoládét, vagyis akiknél az elfogyasztott mennyiség 260 mg-nál kevesebb polifenolt (a gyümölcsökben, zöldségekben, csokoládéban lévő antioxidáns összetevő) tartalmazott.


Az is kiderült, hogy az egészséges ember nem igazán profitál a csokoládé koleszterin-csökkentő hatásából, nem úgy a már eleve veszélyeztetett csoportok, mint például a cukorbetegek. "A kutatásokat most a hosszú távú hatások vizsgálatára kell összpontosítani, hogy meglássuk a kapott eredmények valós klinikai hatását" - mondta dr. Hui.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!