Vágólapra másolva!
Segít karcsúnak maradni, ha kevesebb húst eszik valaki - állítja egy európai tanulmány.
Vágólapra másolva!

Az Imperial College London kutatói úgy találták, hogy a sok húst evő emberek súlya többet gyarapodott öt év alatt, mint azoké, akik mértéktartóbban válogattak a húsfélékből, noha ugyanannyi kalóriát vettek magukhoz.


"Eredményeink azt sugallják, hogy a húsfogyasztás csökkentése javíthatja a testsúly ellenőrzését" - írták a kutatók az American Journal of Clinical Nutrition című táplálkozási folyóiratban megjelent tanulmányukban.


A tíz európai országban lefolytatott vizsgálatba, - amely a rák előfordulását, a táplálkozást és egyéb életmódbeli tényezőket térképezte fel -, több mint 100 ezer férfit és 270 ezer nőt vontak be.


A legnagyobb húsevőknek a dánok, a németek, a spanyolok és a svédek bizonyultak, akik közül a férfiak mintegy 300 kalóriának megfelelő húst ettek naponta, a nők pedig 200-at. A felmérésben részt vevő nemzetek közül a legkevesebb húst a görögök fogyasztották: a férfiak 200, míg a nők 140 kalóriát.


A követés öt éve alatt a résztvevők közel 2 kilogrammot szedtek magukra, a nők némileg kevesebbet, mint a férfiak. A kutatók elemzése szerint azok az emberek, akik napi 250 grammal több húst ettek, 1,6 kilogrammal többet híztak az ötéves periódus alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!