Vágólapra másolva!
Piros húsú almát nemesítettek svájci kertészek. Az új fajta kívülről semmiben sem különbözik a megszokott gyümölcsöktől, belül viszont a - paradicsomhoz hasonlóan - egészen a magokat védő hártyás burokig élénkpiros húsa van.
Vágólapra másolva!

Markus Kobert svájci csemetekert-tulajdonosnak húsz év alatt sikerült különböző fajták keresztezésével előállítani az almát, amelynek az íze is kitűnő a BBC jelentése szerint. Az új fajta a Redlove nevet kapta, és kétféle - korai és későn érő - változatban kapható.


A Redlove pedig nemcsak megjelenésében és az ízében különleges. A piros húsú gyümölcs antioxidánsokban is gazdag, ezért fogyasztása egészségesebb a hagyományos fajtáknál.


A facsemetéket Nagy-Britanniában ősztől kezdve árusítják, az első termés az ültetés utáni második évben várható.


Brit hobbikertészek már több mint 1500 csemetét rendeltek. Az új fajtából azonban Európa-szerte is több ültetvényt hoztak létre, ezért a piros húsú alma öt éven belül a boltok polcain is megjelenhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!