A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az öko szemléletű magyar Mikulások aszalt gyümölccsel készülnek decemberre

Vágólapra másolva!
Szintetikus anyagokat tartalmazó édességek és szaloncukor helyett biotermékekkel, aszalt biogyümölcsökkel, kézműves eljárással készült kaláccsal, süteménnyel, dióval vagy mogyoróval ajándékoznák meg december 6-án a gyerekeket a Nyári Mikulások, akik számára konferenciát rendeztek kedden Gárdonyban.
Vágólapra másolva!

A hagyományos Mikulás-egyenviselet helyett nyári öltözéket - piros bermudát, piros galléros fehér felsőt, piros nadrágtartót és fehér tornacipőt - viselő nagyszakállú "apók", valamint a helyes Mikulás-lánykák és az őket kísérő krampusz a Nyári Mikulások első tanácskozásán azt vitatta meg, miként lehetne az ökoszemlélet jegyében átalakítani a Mikulás-napi ajándékozási szokásokat.


A gyermekek egészségének megóvását szolgáló változtatások között fontosnak tartanák, hogy az ajándékcsomagokat bio élelmiszerekkel töltsék meg, és a hagyományos zacskók helyett környezetkímélő csomagolást használjanak.


Az egész napos tanácskozásra előadást szerveztek a résztvevők számára a biotáplálkozásról, valamint a gyermekrajzok üzeneteiről, megismerkedhettek több környezetkímélő és kreatív csomagolási eljárással, és mód volt arra is, hogy kipróbálják a környezetbarát elektromos autót.


Mint Bálint György, a Magyar Mikulásszolgálatot működtető vállalkozás vezetője az MTI-nek elmondta, a Nyári Mikulások decemberben Budapesten és Székesfehérváron készülnek meglátogatni a gyerekeket, de a cél az, hogy néhány éven belül az ország nagy részébe eljussanak.


A gárdonyi tanácskozásba az ökológiai szemlélet jegyében tudatosan felkészülő és tevékenykedő Mikulásszolgálatok munkatársai kapcsolódtak be. Céljuk, hogy a Szent Miklós legendájához fűződő hagyományt a természetesség alapján és az eredeti tartalmak felerősítésével formálják a gyermekek különleges napjává.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!