A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Combok csókja: tangó világbajnokság Buenos Airesben

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a tangó világbajnokság Buenos Airesben. Több mint 400 pár jelentkezett a világ minden részéről. Az argentin fővárosban már harmadik éve ilyenkor, augusztus második felében tartják a tangófesztivált. A belvárosban színházi előadások, koncertek várják az érdeklődőket, na és persze tánc minden mennyiségben.
Vágólapra másolva!

Több ezer vendég érkezett az Argentin fővárosba, hogy elmerüljön a kétnegyedes ütemű ritmusok világában. A tangó világbajnoki címért szalontangóban és színpadi tangóban nevezhetnek a tánc szerelmesei, mely utóbbi a modern tánclépéseket balett elemekkel ötvözi. Az érdeklődök pedig megismerkedhetnek a hagyományos ritmusok mellett az úgynevezett elektro-tangóval is, mely a klasszikusok modernebb formába öltése.


A 19. században bevándorló népcsoportok saját zenei irányzatainak összeolvadásából jött létre a lassú, de markáns ritmusú zene, a tangó. Fejlődésére hatással volt az argentin népzene és a fekete rabszolgák zenéje is. Legjellemzőbb hangszerét a bandoneónt az 1900-as években német telepesek hozták be az országba. 2009 őszén, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította a világ egyik legforróbb táncát, az argentin tangót.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!