A holtnak hitt Csermák él

Vágólapra másolva!
Csermák Józsefről, a helsinki olimpia kalapácsvető bajnokáról a forradalmi események kezdete óta nem halott a családja. Budapesti hírek alapján holtnak hitték a sportolót. Haláláról a Szabad Európa Rádió és az Amerika hangja is tudósított. Most kiderült, hogy a sportoló él és egészséges.
Vágólapra másolva!

Egy szomszédasszony értesítette Csermák József feleségét, hogy férje a Parlament előtti harcokban hősi halált halt. Csermákné úgy tudta, férje Tatán van, az edzőtáborban. "Ő soha nem ment Pestnek, ha Tatára utazott" - mondja a fiatalasszony. A szomszéd a titokban hallgatott Amerika Hangjában és Szabad Európa Rádióban hallotta a hírt, hogy Csermák József olimpiai bajnok meghalt. Egy fiatal lány azonosította a nemzeti színű zászlóval letakart holttestet. Az ismeretlen lány állítólag Tatáról ismerte a kalapácsvetőt.

Végül a sportoló nővére érte el csodával határos módon telefonon az edzőtábort. Tatán a szobákat összekötő hosszú folyosó végén van egy készülék, amely napokig néma volt. Végre megcsörrent: Csermák József Nyitrán élő nővére telefonált.

"Itt vagyok! Élek!" - mondta az újságok által holtnak hitt sportoló. Sok társához hasonlóan ő is a tatai edzőtáborban rekedt, amelynek október 25-e óta nincs összeköttetése a világgal.A család nehezen nyugodott meg, hiszen egészen eddig éppen ellentétes híreket hallottak Csermák Józsefről. A helsinki olimpián világcsúcsot felállító kalapácsvető 16 éves koráig kőfejtőként dolgozott, addig még csak nem is ismerte az atlétikát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről