A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az előrejelzések szerint Newt Gingrich egykori kéviselőházi elnök nyerte a dél-karolinai fordulóját annak az előválasztási versenynek, amelyben eldől, ki lesz a republikánus párt jelöltje Barack Obamával szemben a novemberi amerikai elnökválasztáson. Fordulatos hét után került sor a választásra: kiszállt két jelölt - Rick Perry és Jon Huntsman -, és kezdetben még Mitt Romney tűnt a fő esélyesnek. Kövesse az eredményeket percről percre tudósításunkban!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül11 bejegyzés
01:40
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Egy kemény hét után

Kemény hét volt ez az amerikai elnökválasztási kampányban: ketten elhullottak, az egyik állva maradt jelölt majdnem dührohamot kapott élő adásban, egy másik pedig könnyen lehet, hogy kinyírta magát egy nyilatkozatával. A feszültség ugyanakkor érthető, szombaton tartják a dél-karolinai előválasztást, amely fordulópontot jelenthet a küzdelemben, és eldőlhet, kit indítanak a republikánusok Barack Obama elnökkel szemben a novemberi elnökválasztáson. Ez volt a beharangozó cikkünk a választáshoz.

01:42
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Piszkos trükk Gingrich ellen

Az utolsó napokban megjelentek piszkos trükkök is a kampányban. Newt Gingrichről kezdtek el terjedni olyan e-mailek, amelyekben az szerepelt, hogy a politikus abortuszra kényszerítette egyik korábbi feleségét. Ez nem igaz, legalábbis sem korábban nem jelentek meg ilyen állítások, sem bizonyíték nincs rá. Azt nem tudni, ki kezdte el terjeszteni a pletykát.

01:47
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Gingrich a fő esélyes

A legutóbbi felmérések szerint Newt Gingrich az esélyes a dél-karolinai előválasztás megnyerésére. Ha bejön a várakozás, akkor ez lesz az első győzelme a korábbi képviselőházi elnöknek. A sorrendben első iowai szavazást Rick Santoum nyerte (ez épp ezen a héten derült ki), a másik, New Hampshire-i választáson pedig Mitt Romney volt a győztes.

01:58
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Percek múlva zárnak a szavazókörök

Magyar idő szerint egy órakor zárnak a szavazókörök Dél-Karolinában. A CNN egyik tudósítója szerint Gingrich magabiztosságát mutatja, hogy három vasárnap reggeli tévéműsorban is szerepelni fog. Ha nem bízna a győzelemben, akkor valószínűleg nem fogadta volna el a meghívást.

02:01
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Gingrich nyer az exit poll szerint

A CNN által bemutatott exit poll szerint Newt Gingrich 38 százalékot, Mitt Romney pedig 29 százalékot kap. A tévécsatorna ugyanakkor egyelőre nem hirdet győztest, ami arra utal, hogy úgy számolnak, szoros verseny lehet az első helyért.

02:18
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Egy kinyújtott kéz - fotó

Forrás: AFP
Newt Gingrich választókkal találkozik

02:32
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Egy százaléknál még Romney

Lehet, hogy minden felmérés Gingrich győzelmét jelezte előre, viszont egyszázalékos feldolgozottságnál még Mitt Romney vezet. 37 százalékon áll, míg Gingrich 33 százalékon. A másik két talpon maradt és komolyan vehető jelölt Rick Santorum (13 százalék) és Ron Paul (9 százalék)

02:33
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Newt Gingrich nyert a CNN szerint

A CNN Newt Gingrichet hirdette ki győztesnek.

02:54
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Santorum már Floridára gondol

Rick Santorum többek között arról nyilatkozik a CNN-nek, hogy már másnap megy is tovább Floridába, az előválasztási küzdelem következő helyszínére. Ott január 31-én tartják a szavazást.

02:58
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Romney szerint érdekes a verseny

Romney beszédet mond, és azzal kezdte, hogy "ez a verseny egyre érdekesebb". Gratulált Newt Gingrichnek, de külön kihangsúlyozta, hogy ez egy hosszú küzdelem, és hosszú utat kell még megtenni. Jelezte tehát, hogy továbbra is küzdeni fog, annak ellenére, hogy egyelőre csak egy győzelmet aratott a három előválasztásból, pedig elvileg mindhárom az övé lehetett volna (Iowában az első számítás szerint ő nyert, de a héten kihirdetett eredmény szerint csak a második lett, Dél-Karolinában pedig még egy héttel ezelőtt is győzelmet jósoltak neki a felmérések).

03:23
január 22, 2012
Vágólapra másolva!

Romney széttárja a kezét - fotó

Forrás: AFP

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!