A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök immár hagyománnyá vált felszólalására szombat délelőtt kerül sor a székelyföldi Tusnádfürdőn. Várhatóan a sorsdöntő 2019-es EP-választás, a tömeges migráció és a demográfia kérdéseire is kitér a kormányfő.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
11:23
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Nemzetközi súlya van Orbán gondolatainak

Évek óta megfigyelhető, hogy az ellenzék, és főleg a végtelenül erőtlen ellenzék szerepét átvevő ellenzéki propagandamédiumok mennyire tartanak Orbán Viktor tusnádfürdői beszédétől. Hol ijesztgetik az elhangzottakkal az olvasóikat, hol inkább feltűnően bagatellizálni próbálják, de a félelem a szavaktól egyértelmű. A szavaktól, egészen pontosan a gondolatoktól. És ez érthető is. Hiszen talán a legnagyobb baj az ellenzéki oldalon a gondolatok hiánya. 

11:26
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

A terror és a migránshullám csak tünet

Itthon voltunk, vagyunk, leszünk Európában! – így szólt a mottó 2016-ban Tusványoson. Orbán Viktor azt mondta, hogy örül a lehetőségnek, hogy nem politikusként van jelen a szabadegyetemen, ezért nyíltabban, közérthetőbben beszélhet. De zavarban van, mert túl sok az aktuális esemény: a brexit, Donald Trump elnökjelöltsége, a nizzai és müncheni merényletek. Orbán Viktor kifejtette, hogy a terror és a migránshullám csak a tünetei valaminek, a mélyebb okokat kell keresni.

11:29
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Erről beszélt tavaly a miniszterelnök

Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, hogy a gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz, az EU-nak pedig vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben. Most készítik Európát elő arra, hogy átadja a területét egy új, kevert muszlimizált Európának" – állapította összegzésképpen a miniszterelnök.

11:30
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Több ezren vannak már

Orbán Viktor beszéde előtt már több ezren gyűltek össze a tusnádfürdői tábor központi terén. Szinte teljesen megtelt a nagyszínpad előtti tér. 

12:19
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Mindjárt kezdődik Orbán beszéde

Mindjárt kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök beszéde. 

12:23
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Mindenkit az érdekel, hogy mi történik majd

Orbán Viktor miniszterelnök azzal kezdte a beszédét, hogy megtiszteltetés, hogy ismét ott lehet a rendezvényen. Minden évben megkérdezem Németh Zsoltot, hogy miről beszéljek - mondta a kormányfő. Mindig azt mondja, hogy a tágabb összefüggések Erdély és Székelyföld szempontjából is érthetőek legyenek - tette hozzá. Mindnyájunkat ugyanaz a kérdés érdekel, hogy mi történik majd a következő egy évben - hangsúlyozta a kormányfő. 

12:25
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Nemzetépítés zajlik

A kormányfő felidézte, hogy mi történt az elmúlt egy évben. Sokkal több minden történt, mint korábban. A legfontosabb dolog a mögöttünk hagyott egy évből, hogy sikerült átugrani egy újabb küszöböt, és már több mint egymillió honosított állampolgár van - mondta Orbán Viktor. A nemzetegyesítés átváltozott nemzetépítésbe - mondta. A kormányfő megköszönte a határon túl leadott szavazatokat. 

12:28
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Egy új korszakra kaptunk felhatalmazást

Lezártuk a harmadik ciklusunkat, és megkezdtük a negyediket. Még négy év munkára kaptunk esélyt - mondta a kormányfő. Orbán szerint felhatalmazást kaptunk egy új korszak építésére. A 2010-es kétharmad a zavaros évtizedek lezárására adott felhatalamazást, a 2014-es kétharmad ennek a rendszernek a működésének a kiépítésére adott felhatalamazást. Egy új korszak kiépítésének a felhatalmazása a 2018-as választás - tette hozzá. A korszak egyfajta közös hangulat, ízlésvilág, viselkedési mód - hangsúlyozta a kormányfő. Kulturális korszakba kellene ágyazni a politikai rendszert - tette hozzá. A közéleti viták pont a kultúra területén robbantak ki - mondta a kormányfő. 

12:31
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Nagy változás jön szeptemberben

Szeptembertől nagy változás előtt állunk - mondta a kormányfő. Orbán szerint szilárd a nemzeti-keresztény rendszer, és éppen ezért fontos a korszaképítés végrehajtása a következő években. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy jelentős sikereket ért el a magyar gazdaság a mögöttünk hagyott nyolc évben. 

12:34
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

"Újra fel kell építeni a Kárpát-medencét"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a teljes magyar élet stabilizálódott, csökkent a szegények száma, és jelentősen nőtt a foglalkoztatás. Egy ilyen helyzetben csak nagy célokat kell kitűzni, amik korábban elképzelhetetlenek voltak - tette hozzá. 2030-as időhorizonttal nézve az öt legjobb uniós ország közé akarunk kerülni. A népesedési hanyatlást meg kell állítani addig, energiafüggetlenség kialakítása 2030-ra - mondta a kormányfő. Közép-Európa gazdasági megépítése 2030-ra  - ez is a legfőbb cél. Az a tervünk, hogy újjáépítsük az egész Kárpát-medencét - tette hozzá. Újra erősek és elszántak vagyunk, véget ért a 100 év magyar magánya. 

12:37
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán ezt ajánlotta a szomszédos országoknak

Kössük össze az országainkat, a nagyvárosok között legyen autópálya-hálózat, és kössük össze az energiarendszereinket - ezt ajánlotta a szomszédos országoknak Orbán Viktor. A politikus szerint a védelmi rendszereket is össze kell kötni. Van egy ajánlatunk a szomszédainknak, de a kölcsönös tisztelet alapján kell állni - mondta a kormányfő. 100 éve lépett be Románia a modern korszakba, értjük, hogy ezen van mit ünnepelni, de a mi nézőpontunkból nincs mit ünnepelni. Nézzünk szembe a tényekkel, hogy Székelyföld a modern Románia előtt is létezett, és akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak - mondta a kormányfő.  

12:40
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Öt tézis Közép-Európa mellett

Orbán Viktor elmondta, hogy fel kell építeni Közép-Európát, ami több mint a Kárpát-medence. A gazdasági fejlődés mellett Közép-Európa egy sajátos egység, más mint Nyugat-Európa. A közép-európai építkezés öt tézise: mindenkinek joga van megvédeni a keresztény kultúrát és elutasítani a multikulturalizmust, a család megvédése, mindenkinek joga van megvédeni a kulcságazatokat, joga van megvédeni a határait és elutasítani a bevándorlókat, és végül minden országnak joga van ragaszkodni az egy nemzet, egy szavazat elvéhez. Van élet a globalizmuson túl, Közép-Európa útja a szabad nemzetek szövetségének útja.  

12:42
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Érteni kell, mi zajlik körülöttünk

Orbán Viktor elmondta, hogy az amerikai elnök beváltotta az ígéreteit, és véget ért a multilaterális korszak, ennek helyébe a kétoldalú megállapodások rendszere lép. A kínai menetelés folytatódik, az oroszok is beváltották az ígéretüket, így kiiktatják Ukrajnát a gázszállításokat illetően. Európa jobbratolódása folytatódott - hívta fel a figyelmet Orbán. Egy tizenötmilliós nemzet számára létkérdés, hogy értse, mi történik körülötte - tette hozzá. 

12:45
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Ezt csinálja majd az USA és Oroszország

Várhatóan az amerikaiak folytatni fogják a kísérletüket, hogy sikeresen versenyezzenek Kínával. Amerika ebbe nem törődik bele, mag akarják változtatni a nemzetközi játékszabályokat, ez a szándék egy meghatározó erő lesz a következő időszakban - mondta Orbán Viktor. Az USA célja, hogy eltűnjön Európa kereskedelmi fölénye vele szemben, várhatóan lesz egy amerikai-orosz megállapodás a fegyverzeteket tekintve. Oroszország ütközőzónákat fog majd létrehozni a következő időszakban.  

12:47
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Az EU primitív orosz politikát folytat

Az EU ma primitív orosz politikát folytat, vannak olyan uniós országok, akik fenyegetve érzik magukat - mondta Orbán, ugyanakkor sem mi, sem a szlovákok, sem a csehek nem éreznek ilyen fenyegetést. A NATO-nak extra biztonságot kellene adnia a lengyeleknek és a baltiaknak, így védve éreznék magukat. Ez lehetne az alapja a tagolt oroszpolitikának. 

12:49
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Közös európai hadsereg kell

Orbán Viktor Törökországról, Izraelről és Egyiptomról azt mondta, hogy ezeknek az országoknak az instabilitása nagyon veszélyes lenne Európa számára. Stabil Egyiptomra, Izraelre és Törökországra van szükségünk - tette hozzá. Mindebből egyetlen következtetés adódik, Európa nem élhet tovább úgy, mint eddig. Nem élhetünk az amerikaiak pénzén, szükségünk van rájuk, de Európának szüksége van egy közös haderőre. Ehhez a pénz és a technológiai alap megvan, csak a közös elhatározás nincs.

12:51
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Európa vezetői kudarcot vallottak

Európa valaha egy erős civilizáció volt - mondta Orbán Viktor az európai ügyekre térve. A civilizációk a vallás, a művészet, az üzleti vállalkozás és a kutatás szellemére épülnek. Mind a négy területen Európa kudarcot vallott. Ezek a folyamatok régebben kezdődtek - tette hozzá. Az európai civilizáció válságát a migráció mutatta ki igazán, Európa vezetői alkalmatlanok, nem tudták megvédeni a kontinenst a bevándorlástól. Ennek szimbóluma az Európai Bizottság, ami teljes kudarcot vallott és már csak 300 napja van hátra. 

12:54
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen

Az EB-pártok elfogult, és nem barátja a szabadságnak, mert egy európai szocializmust épít - mondta a kormányfő. A nyílt társadalom alapjait építi az Európai Bizottság, ahol nincsenek határok és az európai emberek lecserélhetők - mondta a kormányfő. A liberális Európában nem jelent semmit európainak lenni - tette hozzá. Ráadásul mára a liberális demokrácia, liberális nem-demokrácia lett. Nyugaton liberalizmus van, miközben demokrácia nincsen - mondta a kormányfő. A szólásszabadság megszűnt nyugaton, főleg ami a migránsokról szóló híreket illeti. 

12:57
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Minden erővel a 2019-es EP-választásra

A kormányfő kijelentette, hogy a liberális sajtószabadság olyan, mint az orosz bicikligyár, a végén mindig fegyver lesz belőle. Összpontosítsuk minden erőnket a 2019-es EP-választásra - mondta Orbán. Most van összeurópai kérdés, és most egy nagy kérdésről szól: a bevándorlásról. Minden erőnket erre a nagy kérdésre és választásra összpontosítsunk - mondta a kormányfő. Az európai elit láthatóan ideges, mivel az előttünk álló választáson a Soros-terv elakadhat - tette hozzá. 

13:00
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Ezért sorsdöntő a jövő évi választás

Orbán Viktor kijelentette, hogy elemi érdekünk a Soros-terv megakasztása. Ellenfeleink nagyon közel járnak a sikerhez - tette hozzá. Mindezt úgy magyarázta, hogy a korábbi évtizedekben a politikai és szellemi versengés volt a jobb- és baloldal között, de ha minden országban lesz egy 10 százalék feletti muszlim népesség, akkor a kereszténységet feladó népességgel közösen nem lehet keresztény alapon választásokat nyerni a következő évtizedekben. Éppen ezért sorsdöntő a mostani választás. A liberális elitet le lehet váltani egy kereszténydemokrata elitre - mondta a kormányfő. 

13:02
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Ez a kereszténydemokrácia lényege

A kereszténydemokrata politika lényege, hogy nem a hitelveket, hanem a hitelvekből következő létformákat védje meg - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor. A kereszténydemokrácia nem liberális, ha úgy tetszik illiberális. Ezt három ügyben lehet megfogalmazni: a kereszténydemokrácia nem áll multikulturális alapon, a kereszténydemokrácia bevándorlásellenes, a kereszténydemokrácia pedig a keresztény családmodellen áll - mondta a kormányfő. 

13:04
július 28, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője

A '68-as elitnek is búcsút mondhatunk a jövő évi választáson, és jönnek a '90-esek az antikommunista és kereszténydemokraták. Mi vagyunk Európa jövője - zárta beszédét a miniszterelnök.  

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!