A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem kímélik az oroszok Kijevet, folytatódnak a véres harcok Bahmutnál

Ukrajna, ellentámadás, háború, Oroszország, sorozatvető, katona, Grad, Donyeck
Ukrainian servicemen of the 10th Mountain Assault Brigade "Edelweiss" fire a rocket from a BM-21 'Grad' multiple rocket launcher towards Russian positions, near Bakhmut in the Donetsk region on June 13, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 505. napjáról.

06:43
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:47
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Légitámadás érte az éjjel Kijevet

Egy ember meghalt, egy megsebesült miután az éjszaka légitámadás érte az ukrán fővárost - jelentette a város katonai vezetése.

06:53
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Eljött a leszámolás ideje! - meghekkeltek több orosz tévécsatornát

Rendes műsor helyett a Hattyúk tavából és egy ukrán katonai akciósorozatból vágtak be képeket, a műsorfolyam végén pedig ukránul írták ki: "Eljött a leszámolás ideje!". A hekkelés az orosz Jekatyerinburgban és a krasznojarszki régióban működő tévácsatornákat érintett.

07:32
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 13 ezer menekülő jött tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7163 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5905 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

08:59
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Tucatnyi orosz drónt lőttek le Kijev felett - fotó

Tegnap éjjel mintegy tucatnyi orosz drónt lőttek le Kijev légterében a főváros elleni legújabb orosz légitámadás során - jelentette a Kijevi Városi Katonai Igazgatóság. A támadásban egy ember meghalt, egy megsebesült.

10:13
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Halálos áldozata is van az éjszakai dróntámadásnak Kijevben

Meghalt egy ember az éjszakai dróntámadás során Kijevben, a támadásban legalább négyen meg is sebesültek - írja a helyi hatóságokra hivatkozva az AFP. Kijevet harmadik éjszaka érik drón támadások.

Az iráni gyártmányú Shahed robbanékony drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba – közölte, hozzátéve, hogy mintegy tucatnyit lőttek le a város légterében.

Öt körzetben jelentettek lehulló törmeléket – közölte, hozzátéve, hogy egy 19 éves nő és egy 23 éves férfi repeszsebekkel került kórházba.

Két ember a Darnyickij körzetben sebesült meg a lehulló törmelékek miatt – írta a Telegramon Szergij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője.

10:58
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a harcok Bahmutnál

A Déli csoport csapatainak katonái az ukrán fegyveres erők (AFU) nyolc támadását verték vissza a különleges műveleti övezetben - közölte a csoport sajtóközpontjának vezetője, Vadim Asztafjev.

"A csapatok déli csoportosításának egységei sikeresen visszaverték az AFU támadócsoportjainak nyolc támadását Szoledar-Artemivka és Alekszandr-Kalinivka irányában" - mondta.

Asztafjev megjegyezte, hogy az orosz légierő légicsapásokat hajtott végre Bogdanovka térségében.

Hozzátette, hogy a Déli Katonai Körzet tüzérsége egyetlen csapással megsemmisített egy raktárat, amelyben drónokat tároltak.

11:34
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország így reagált az F-16-osokra

A nukleáris fegyverek hordozására alkalmas F-16-os vadászgépek megjelenését a nukleáris szférában Oroszország a Nyugat fenyegetésének fogja tekinteni - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Lenta.ru-nak adott interjújában.

Emlékeztetett arra, hogy Oroszország katonai doktrínájában világosan le vannak fektetve a nukleáris fegyverek alkalmazásának feltételei.

11:54
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

A Nyugat folytatni akarja a háborút

Oroszország osztja sok partnerének az ukrajnai konfliktus békés rendezésére vonatkozó javaslatát, de a Nyugat és Kijev minden békekezdeményezést elutasított - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy orosz hírportálnak adott interjúban.

A Lenta.ru online oldalán csütörtökön megjelent cikk szerint Lavrov kifejtette: "egyetértünk partnereink számos olyan javaslatával, amelyek többek között a nemzetközi jog és az ENSZ alapokmányának betartására, a hidegháborús mentalitás elhagyására, a humanitárius válság megoldására, az atomerőművek biztonságának szavatolására, az egyoldalú szankciók megszüntetésére, valamint a világgazdaság politikai célokra való felhasználásának elutasítására vonatkozott".

Hozzátette: "ezzel együtt be kell látnunk, hogy Volodimir Zelenszkij nyugati támogatói teljes mértékben elutasítják a válság fokozatos csökkentésének minden formáját". Mint mondta: a kijevi rezsim közvetlenül és azonnal elutasította Kína, Brazília és az afrikai országok által javasolt békekezdeményezésekről szóló tárgyalások lehetőségét.

12:28
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Itt az új orosz terv

Oroszország három Kalibr-cirkálórakétát telepít a Fekete-tengerre. Számolt be Dimitro Pletencsuk, az ukrán haditengerészet szóvivője az Egyesült Híradó adásában.

Jelenleg kilenc hadihajónk van. Ezek között van három rakétahordozó, két tengeralattjáró és egy fregatt" – tette hozzá.

A haditengerészet szóvivője megjegyezte, hogy július 13-án éjjel az orosz csapatok két rakétát lőttek ki Ukrajnára a Fekete-tengeren tartózkodó rakétahordozókról.

13:19
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Világuralomra törnek az ukránok

Mihail Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerint három lehetséges forgatókönyv van a háború lezárására. A legpozitívabb forgatókönyv szerinte, hogy Ukrajna győz és uralni fogja a régiót erős és modern hadseregével. A vereség esetén viszont úgy gondolja, hogy Ukrajna néhány éven Bemül megszűnik létezni. A harmadik lehetőség, hogy békét kötnek az oroszokkal, területeket adnak oda, de ennek is a vége az lesz, hogy Ukrajna megszűnik, csak sokkal lassabban.

13:46
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Támad az orosz hadsereg

Az orosz hadsereg összesen 80 alkalommal lőtte Zaporizsja régió városait és falvait:

5 alkalommal használtak drónokat. Légvédelmi rakétákkal kétszer lőtték Novodarivkát és Levadnét.

72 tüzérségi csapást mértek Orehov, Hulyaipole, Zaliznychne, Olhivska, Charivnyi, Malynivka, Stepnogorsk és más frontfalvakra.

14:11
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Ismét feltüntek a csecsen légiók

A Suspilne hírösszefoglalójából derült ki, hogy éjszaka a kijevi támadás mellett az orosz hadsereg megtámadta Antonivkát és Hersont is. A támadások során Herszon régióban három ember meghalt és ketten megsebesültek. Nyolc ember megsérült Donyeck- , egy pedig a Harkovi régióban.

Zaporizzsjában egy robbanásveszélyes tárgy lezuhanása következtében 21-re nőtt a sérültek száma ,melyek között gyerekek is voltak.

Az állításokat független módon nem ellenőrizték.

15:00
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Kijevet támadják az oroszok

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet, a dróncsapásoknak legalább egy halottja és négy sebesültje van, az ukrán főváros elleni támadások harmadik éjszakáján robbanások hallatszottak több városrészben - jelentették csütörtök hajnalban a hatóságok.

"Ma este iráni gyártmányú, pilóta nélküli repülőgépek nagyszabású támadása történt" - közölte a kijevi katonai közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A közlemény szerint az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba, egy tucatot lelőttek közülük a város légterében. Öt kerületből jelentettek lezuhant törmeléket, egy 19 éves nőt és egy 23 éves férfit kórházba szállítottak repeszek okozta sebesülésekkel. Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője szerint a Darnickij kerületben két ember megsérült a lehulló törmelékektől.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a Podilszkij városnegyedben egy lakóházban keletkezett tűz oltása közben egy holttestre bukkantak. Az ukrán légierő közleménye szerint továbbra is fennál a Kijev elleni orosz dróntámadás veszélye.

15:46
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Eltűnt Armageddon-tábornok

Szergej Szurovkin orosz tábornok azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, hogy kitört a Jevgenyij Prigozsin által vezetett Wagner-lázadás. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi történhetett az Armageddon-tábornokként ismert orosz katonai vezetővel, de most az ügyben a Kreml is megszólalt.

Teljes cikkünket arról, hogy hol lehet Szurovkin, ITT olvashatja.

17:12
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Elképesztő felvételeken egy dróntámadás

18:10
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Itt van Putyin bejelentése

Vlagyimir Putyin orosz a Jövő Technológiája Fórumon arról beszélt, hogy Oroszország nem fog bezárkózni, helyette inkább új szövetségeseket keres.

18:54
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukránok szerint így áll a front

Az orosz agresszióval szembeni ellenoffenzívában elért részleges sikerekről számolt be csütörtökön az ukrán hadvezetés.

Andrij Kovaljov, az ukrán vezérkar szóvivője elmondta, hogy Zaporizzsja régióban az ukrán haderő megvetette a lábát az új hadállásokban. Mindemellett az orosz erők továbbra is "erős ellenállást" tanúsítanak és mozgósítják a tartalékokat.

Mint mondta, Kijev és más nagyvárosok ellen indított orosz dróntámadásokban mintegy huszonöt ember sebesült meg.

Kovaljov közölte, hogy az ukrán csapatoknak az orosz kézre került Bahmuttól délre sikerült előrenyomulniuk.

Beszámolt arról is, hogy a donyecki Avgyijivka, Liman és Marjinka településeknél, valamint a harkivi Kupjanszk térségében sikeresen visszavertek orosz támadásokat. Hozzátette, hogy az orosz légierő több tucat légitámadást indított.

Valerij Serseny, a délkeleti országrészben harcoló erők szóvivője közölte, hogy az ukrán hadsereg kazettás lőszereket kapott.

19:49
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz szóvivő: Tengerről indított precíziós rakétákkal semmisítettek meg ukrán hadianyagraktárakat

Tengerről indított precíziós rakétákkal semmisített meg az orosz hadsereg ukrán hadianyagraktárakat csütörtökre virradóan - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője az aktuális hadijelentést ismertetve.

Mint mondta, az összes kijelölt célpontot megsemmisítették.

Közölte továbbá, hogy ezenfelül a donyecki régióban megsemmisítették két ukrán dandár lőszerraktárát és több egyéb harceszköz mellett egy amerikai AN/TPQ-50 ellentűzradart is. A tábornok szerint az ukrán hadsereg - hasonlóan az utóbbi napokhoz - három irányba próbált támadásokat indítani, sikertelenül: Donyeck, Krasznolimanszk és Dél-Donyeck felé.

21:05
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Szergej Lavrov: Számos békekezdeményezés volt, de Kijev és a Nyugat mindet elutasította

Oroszország osztja sok partnerének az ukrajnai konfliktus békés rendezésére vonatkozó javaslatát, de a Nyugat és Kijev minden békekezdeményezést elutasított - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy orosz hírportálnak adott interjúban.

A Lenta.ru online oldalán csütörtökön megjelent cikk szerint Lavrov kifejtette: "egyetértünk partnereink számos olyan javaslatával, amelyek többek között a nemzetközi jog és az ENSZ alapokmányának betartására, a hidegháborús mentalitás elhagyására, a humanitárius válság megoldására, az atomerőművek biztonságának szavatolására, az egyoldalú szankciók megszüntetésére, valamint a világgazdaság politikai célokra való felhasználásának elutasítására vonatkozott".

Hozzátette: "ezzel együtt be kell látnunk, hogy Volodimir Zelenszkij nyugati támogatói teljes mértékben elutasítják a válság fokozatos csökkentésének minden formáját". Mint mondta: a kijevi rezsim közvetlenül és azonnal elutasította Kína, Brazília és az afrikai országok által javasolt békekezdeményezésekről szóló tárgyalások lehetőségét.

Az orosz külügyminiszter szerint Moszkva aprólékosan tanulmányozta az összes javasolt békekezdeményezést.

21:31
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin: Ukrajna esetleges NATO tagsága biztonsági fenyegetést hoz létre

Ukrajna esetleges NATO tagsága biztonsági fenyegetést hoz létre Oroszország számára, s az ukrajnai orosz "hadművelet" megindításának egyik indoka éppen Ukrajna NATO-csatlakozásának veszélye volt - jelentette ki csütörtökön az orosz elnök.

"Ami Ukrajna NATO-tagságát illeti, többször elmondtuk, hogy ez egyértelműen fenyegetést jelent Oroszország biztonságára" - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin Pavel Zarubinnak, a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsora készítőjének adott interjújában.

"Lényegében a különleges katonai művelet egyik oka Ukrajna NATO-csatlakozásának veszélye volt" - tette hozzá.

22:08
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Olaszország német Leopard-2 harckocsik beszerzését tervezi készletei feltöltésére

Olaszország német Leopard-2 harckocsik beszerzését tervezi készletei feltöltésére - közölte csütörtökön Isabella Rauti olasz védelmi minisztérium helyettes államtitkára.

A beszerzés részét képezi a hadsereg átfogó modernizálására vonatkozó kormányzati elképzelésnek - ismertette Rauti az illetékes parlamenti bizottság előtti meghallgatásán.

Az ukrajnai háború kezdete óta ez az első ilyen jellegű olasz intézkedés. Rauti közölte, hogy 2024-ig az olasz kormány négymilliárd eurót (1500 milliárd forint) különített el katonai projektekre.

22:35
július 13, 2023
Vágólapra másolva!

Az EP jóváhagyta, hogy az EU több lőszert adjon Ukrajnának

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta, hogy az Európai Unió 500 millió euró összegű finanszírozással és új intézkedések bevezetésével támogassa az uniós védelmi ipar lőszergyártási kapacitásának sürgős bővítését Ukrajna katonai eszközigényének kielégítésére - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Az 505 szavazattal, 56 ellenében és 21 tartózkodás mellett elfogadott jogszabálytervezet szerint a lőszergyártást támogató törvény (ASAP) célja, hogy felgyorsítsa a lőszerek és rakéták Ukrajnába történő szállítását, és segítse a tagállamokat készleteik feltöltésében.

A jogszabály célzott intézkedéseket is tartalmaz, többek között 500 millió euró összegű finanszírozást irányoz elő, hogy növelje az EU termelési kapacitását a védelmi termékek, különösen a tüzérségi lőszerek, rakéták és alkatrészeik jelenlegi hiányának kezelésére. Az új jogszabály támogatja a tagállami készletek felhasználását és a lőszerek közös beszerzését is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!