A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Herszont lövik az oroszok, Bahmutnál is folytatódnak a véres harcok

Ukrajna, Oroszország, légvédelem, háború, orosz-ukrán háború, katona, Kijev
Kijev, 2023. október 5. Ukrán mobil légvédelmi üteg katonáinak gyakorlata Kijev környékén 2023. október 5-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 592. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
07:40
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

07:46
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ajánlatot tett Amerikának a volt orosz elnök

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi vezetője polgárháborúra szólított fel az Egyesült Államokban, mivel szerinte ez az egyetlen dolog, amely megállíthatná "Amerika mániákus szenvedélyét, hogy konfliktusokat szítson mindenhol a bolygón". (The Guardian)

07:52
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok szerint a Nyugat a hibás Izrael megtámadásában

Oroszország kihasználja a Hamász Izrael elleni támadását, hogy támogatást vonjon el Ukrajnától - írta az ISW amerikai elemző cég. Az oroszok a nyugati országokat hibáztatják, amiért Ukrajna támogatása érdekében elhanyagolják a közel-keleti konfliktusokat.

08:15
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 12 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6673 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6304 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 94 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

10:09
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok bevetik a tartalékaikat Bahmutnál

Oroszország minden rendelkezésre álló tartalékot bevet Bahmut északi részén, továbbra is ellentámadó egységeket telepít ebbe az irányba, hogy megakadályozza az ukrán offenzíva előrehaladását - mondta Ilja Jevlash, az ukrán erők keleti szóvivője.

10:44
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Részleges sikerekről számolt be az ukrán hadsereg

Az ukrán hadsereg közölte, hogy folytatja az orosz csapatok támadását az ország keleti és déli részén lévő front két fontos szakaszán.

A kijevi vezérkar szombat esti helyzetjelentése szerint Bahmut várostól délre, Andrijivka település közelében "részleges sikereket" értek el. Míg Bahmut még mindig orosz kézben van, az ukránok az elmúlt hetekben visszafoglaltak egy stratégiailag fontos vasútvonalat a várostól délre.

A déli fronton, a Zaporizzsjai területen Kopani és Novoprokopivka falvaktól északra szintén "részleges sikereket" értek el. Ebben a térségben az ukrán csapatok hetek óta támadják az erősen megerősített orosz védelmi vonalakat, amelyeknél aknamezők, tankcsapdák és lövészárkok vannak.

Az ország keleti részén fekvő Donyecki területen összesen 12 orosz támadást vertek vissza- írta a vezérkar a jelentésében, amely szerint 50 ütközet volt szerte Ukrajnában.
Az orosz szárazföldi csapatok támadásai az ukrán tájékoztatás szerint a keleti Kupjanszk és Liman, valamint a Donyeck melletti Avdijivka és Marjinka melletti frontszakaszokra összpontosultak, de visszaverték őket. (MTI)

11:23
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Drónnal lőttek ki egy donyecki ukrán állást - videó

Az ukrán fegyveres erők megerősített állásának megsemmisítéséről készült videófelvétel Donyeck déli részénél - írta a RIA.

12:31
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Herszont lőtték az oroszok, többen megsebesültek

Az éjszakai orosz támadásban 11-en sérültek meg, köztük egy 9 hónapos csecsemő - írta a Kyiv Independent.

13:27
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétacsapás ért egy donyecki várost - fotó

Oroszország rakétát lőtt ki a donyecki Kosztyantyinivkára, 4 ember, köztük egy gyermek megsérült.

Az oroszok Iszkander cirkálórakétával támadták a várost, mintegy 30 épületet, többségében lakóépületeket rongálva meg.

15:36
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Belgorodot bombázták az ukránok

Az AFU szombaton nyolc Grad gránátot lőtt ki Belgorodon belül Urazovo településére. A bombázásban egy helyi lakos meghalt, 14 háztartás, egy vállalkozás, valamint egy szociális létesítmény és három autó is megrongálódott - közölte Vjacseszlav Gladkov, Belgorodi terület kormányzója.

15:57
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Több, mint egy tucat ukrán vadászgépet lőttek ki

Az orosz hadsereg megsemmisített 17 ukrán vadászgépet Herszonban. A Dnyipronál állomásozó orosz hadosztály csapást mért a Herszon melletti Alekszejevszkij-sziget közelében lévő ukrán állásokra, itt 12 vadászgépet lőttek ki, további ötöt és a Dnyeper torkolatánál lévő szigeteken - közölte a RIA Novosztyival

16:14
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Megrongálódott egy bázis Herszonban

Robbanás következtében megrongálódott egy bázis és egy vállalkozás székhelye a herszoni terület Kijev által ellenőrzött részén - közölte Alekszandr Prokudin, az ukrán hatóságok által kinevezett közigazgatási vezető.

Hozzátette, hogy Herszonban egy gázelosztó hálózatot is találat ért.

16:49
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukránok kazettás lőszerrel lőtték Horlivkát

Az ukrán csapatok három darab 155 milliméteres "NATO" kazettás lövedéket lőttek ki Gorlovkára - jelentette a DNR képviselete az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos (JCCC) Telegram-csatornáján.

17:05
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország rakétát lőtt ki Donyeck felé

Az orosz csapatok Iszkander cirkálórakétával támadták Kosztyantyinivkát a Donyecki területen, mintegy 30 épületet, többségében lakóépületeket rongálva meg. Négy ember, köztük egy gyerek megsérült.

17:30
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Herszont bombázták az oroszok

A Herszont ért éjszakai támadásokban 11-en sérültek meg, köztük egy 9 hónapos csecsemő - közölte a herszoni területi ügyészség.

18:00
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna a legrosszabbra készül ezen a télen

Az ukrán légierő rekordszámú orosz dróntámadásra számít ezen a télen és az energetikai létesítményei elleni tömeges bombázásokra - közölte vasárnap Jurij Ihnat szóvivő.

Ihnat elmondta, hogy az oroszok sokkal több iráni tervezésű Shahed kamikaze drónt vetettek be idén, mint tavaly.

Az idei ősz és tél ... már most rekordot jelent a Shahed drónok számát tekintve. Szeptemberben több mint 500-at [használtak]

- mondta Ihnat az országos televíziónak adott interjúban.

Az energetikai létesítmények elleni támadások tavaly télen megrongálták Ukrajna villamosenergia-rendszerének jelentős részét, és a legtöbb városban az áram és a melegvíz beosztására kényszerítették a lakosságot.

18:50
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukránok hatalmas területet szabadítottak fel

A nyár folyamán Ukrajna legalább 125 négyzetkilométernyi területet szabadított fel az ország harcoktól sújtott keleti részén - derül ki a brit hírszerzés védelmi minisztériumának frissített jelentéséből.

A Donyecki terület Vuhledar városától nyugatra fekvő Velyka Novoszilka szektor

viszonylag nyugodtá vált az elmúlt négy hétben, a harcok sokkal kevésbé intenzívek a 2023 június-júliusi csúcspontjukhoz képest

- közölte a minisztérium.

Az ukrán hadműveletek lekötötték az orosz keleti katonai körzet 36. és 5. egyesített egységeit, ami megakadályozta őket abban, hogy más területeket erősítsenek meg.

Figyelmeztettek azonban, hogy bár ez a tengely stabilizálódott, az orosz erők továbbra is védekező pozícióban maradtak.

19:45
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Hét ukrán támadás visszaverését jelentette be az orosz védelmi tárca

Hét ukrán támadás három frontszakaszon történt visszaveréséről és öt diverzánscsoport megsemmisítéséről számolt be az orosz védelmi tárca vasárnapi hadijelentésében.

A tárca szerint a frontvonal mentén az elmúlt nap folyamán "több mint 655" ukrán katona esett el.

Az összefoglaló a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között két drónirányító központot, két lőszerraktárt, a Tocska-U taktikai és az Sz-300-as légvédelmi rakétarendszer egy-egy indítóállását, nyolc páncélozott harcjárművet, három Tocska-U és két csapásmérővé átalakított Sz-200-as légvédelmi rakétát, valamint 25 drónt.

20:47
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Halálos áldozatai is vannak a Zaporizzsjához közeli orosz támadásnak

Az Ukrajnát támadó orosz erők tüzérségi tűz alá vették a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja város melletti Bilenyke falut, aminek következtében két helyi lakos meghalt, két másik pedig megsebesült - közölte a megyei kormányzói hivatal vasárnap a Telegramon.

A helyi ukrán hatóságok szerint az oroszok kazettás lövedékeket lőttek ki a településre szombaton.

A Zaporizzsja megyei kormányzói hivatal közölte azt is, hogy az elmúlt napban az orosz erők 133 csapást mértek a régió 21 településére.

21:28
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Elsöprő mennyiségű kamikaze drónt vethet be Oroszország

Oroszország valószínűleg rekordszámú Shahed kamikaze drónt fog bevetni Ukrajna ellen az elkövetkező őszi és téli hónapok során - közölte Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője október 8-án.

Ihnat közlése szerint csak szeptemberben az orosz erők több mint 500 Shahed drónt vetettek be az Ukrajna elleni támadások során.

"Az előző fűtési szezon hat hónapja alatt Oroszország több mint 1000 Shahedet indított Ukrajna ellen. Ennek a számnak a felét már szeptemberben, egy hónap alatt bevetették" - mondta a szóvivő.

22:21
október 08, 2023
Vágólapra másolva!

Egy ukrán települést ért orosz támadás

Ukrajna harkovi régiójában fekvő Vovchansk település elleni orosz csapás megölt egy 65 éves nőt - jelentette Oleh Szinyehubov kormányzó.

06:35
október 09, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!