A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül16 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 830. napjáról.

 

06:25
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:29
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. június 01-én az ukrán-magyar határszakaszon 6715 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8381 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 46 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:40
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Adóemelés készül Oroszországban

Miközben az ukrajnai háború tovább meríti a Kreml kasszáit, az orosz kormány azon fáradozik, hogy új finanszírozási módokat találjon. Elemzők szerint a megoldás a társasági adó emelése mellett egy új, progresszív jövedelemadó lehet, ami a gazdagokat célozza meg. A javaslatokat Putyin elnök még a választás előtt terjesztette elő.
Ha az orosz parlament elfogadja a változtatásokat, azok jövőre léphetnek életbe és 2,6 billió rubel bevétel-többletet generálhatnak.

07:45
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

13 sebesült, köztük 8 gyerek

Az ukrán ügyészség közleménye szerint szombaton egy lakóházakat ért orosz rakétacsapás 13 embert, köztük nyolc gyereket sebesített meg a Harkov régióban található Balaklia városában. Az ügyészek azt is bejelentették, hogy a helyreállítási műveletek befejeződtek három rakétacsapás helyszínén pénteken Harkiv városában, ahol kilencen haltak meg, többségük egy súlyosan megrongálódott lakóházban.

08:27
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Vovcsanszk még ukrán kézen

Nazar Volosin ukrán katonai szóvivő azt mondta a nemzeti televíziónak, hogy az ukrán erők a határon belül 5 km-re lévő Vovcsanszk 70%-át ellenőrizték, amelyet orosz csapatok próbáltak elfoglalni.

09:35
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Brit becslés az orosz áldozatokról

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának becslése szerint a háború kitörése óta elesett vagy megsebesült orosz katonák száma „valószínűleg elérte az 500 000-et” .

10:56
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Észtország: Nincs B-tervünk

Észtország miniszterelnöke, Kaja Kallas a BBC-nek azt mondta, hogy „nincs B-tervünk az orosz győzelemhez, mert akkor nem az A-tervre összpontosítanánk” – ezzel segítve Ukrajnát az orosz invázió visszaszorításában. „Nem szabad engednünk a pesszimizmusnak. Ukrajnában a győzelem nem csak a területről szól. Ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, még ha terület nélkül is, akkor az győzelem, mert a NATO ernyője alá kerül.” Észtország kormánya GDP-jének több mint 1%-át fordította Ukrajna védelmére – attól tartva, hogy Vlagyimir Putyin is a balti országok felé fordíthatja figyelmét, hogy olyan országokat vonjon vissza Moszkva irányítása alá, mint Észtország.

 

 

11:45
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij csalódott egyes nagyhatalmi vezetőknek a békecsúcstól való távolmaradása miatt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki vasárnap Szingapúrban találkozott az amerikai védelmi miniszterrel, azt mondta, csalódott amiatt, hogy néhány nagyhatalom vezetője nem vállalta részvételét az Ukrajnáról szóló, Svájcban tartandó békecsúcson - közölte az MTI.
Kína jelezte, hogy elnöke, Hszi Csin-ping nem vesz részt a találkozón, Joe Biden amerikai elnök pedig még nem kötelezte el magát.

Csalódottak vagyunk, hogy a világ néhány vezetője még nem erősítette meg részvételét a békecsúcson

- mondta Zelenszkij, anélkül, hogy név szerint megemlítette volna Kínát vagy az Egyesült Államokat.
Zelenszkij vasárnap Szingapúrban megbeszélést folytatott az amerikai védelmi miniszterrel. Az ukrán vezető Lloyd Austinnal a szingapúri Sangri-la Párbeszéd nevű biztonságpolitikai fórum keretében találkozott, amely a világ vezetőit, köztük az amerikai és a kínai védelmi minisztert tömörítő fórum. Több mint száz ország és szervezet vállalta, hogy részt vesz a júniusra tervezett svájci csúcstalálkozón - mondta Zelenszkij, és sürgette az ázsiai-csendes-óceáni térség országait, hogy csatlakozzanak. Kína pénteken közölte, hogy nem vesz részt a svájci békekonferencián, mert nem teljesül azon feltétele, hogy az eseményen mind Oroszország, mind Ukrajna részt vegyen.

  Zelenszkij és Austin azután találkozott, hogy az ukrán elnök pénteken előrelépésnek nevezte, hogy az Egyesült Államok engedélyt adott Kijevnek, hogy amerikaiak által szállított fegyvereket használhasson oroszországi célpontok elleni támadásra, bizonyos feltételek mellett.

Az ukrán elnök az amerikai miniszterrel folytatott tanácskozás után azt mondta, hogy a találkozó "nagyon jó" volt. Az X-en (korábban Twitter) közzétett nyilatkozatában Zelenszkij elmondta, hogy megvitatta országa védelmi szükségleteit, Ukrajna légvédelmi rendszerének megerősítését, az amerikai F-16-os vadászrepülőgépek szállításával kapcsolatos koalíció kérdését, továbbá egy kétoldalú biztonsági megállapodás kidolgozását. Pat Ryder tábornok, a Pentagon szóvivője közölte, hogy Lloyd Austin megismételte "az Egyesült Államok megingathatatlan támogatását" Ukrajna számára. Az elmúlt napokban Zelenszkij több európai országba is elutazott, hogy újabb katonai támogatást kérjen az ukrán hadseregnek.

12:49
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Fegyvertároló arzenálokat és ipari létesítményeket támadtak az oroszok

Az orosz csapatok tengeri precíziós fegyverekkel csoportos csapást mértek a katonai-ipari komplexum vállalatainak dolgozó ukrán energetikai létesítményekre - közölte a védelmi minisztérium. Emellett nyugati fegyvereket tároló arzenálokat is eltaláltak - tette hozzá a védelmi minisztérium. "A csapás célja megvalósult. Minden kijelölt létesítményt eltaláltak" - áll az összefoglalóban, melyről a Ria Novoszty írt. A katonai tárca hangsúlyozta, hogy ez válasz volt a Kijevnek az orosz energetikai és közlekedési létesítmények megkárosítására tett kísérleteire.

14:26
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán katonai alakulatokat és járműveket semmisített meg az orosz hadsereg

Öt támadást vert vissza az orosz hadsereg Novgorodszkoje, Jevgenovka, Rozovka és Novoselovka területén. Az ukrán veszteségek több mint 360 katonát tesznek ki - közölte az orosz védelmi minisztérium. Emellett két járművet, egy amerikai gyártmányú 155 milliméteres M777-es légvédelmi ágyút, egy 152 milliméteres Msta-B légvédelmi ágyút, három 122 milliméteres D-30-as légvédelmi ágyút és két MT-12-es Rapira páncéltörő ágyút is megsemmisítettek. 


 

15:29
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tizenötezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6715-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8381-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-t.
A beléptetettek közül a rendőrség 46 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

16:42
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Lelőttek két MIG-29-est

Az orosz légvédelmi rendszerek két ukrán MiG-29-es vadászgépet, 50 drónt, egy Neptun hajóelhárító rakétát, az amerikai gyártmányú HIMARS  rakétarendszer 23 rakétáját, két Tochka-U operatív-taktikai rakétát, három francia gyártmányú Hammer irányított légibombát és más célpontokat lőttek le az elmúlt 24 órában - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

17:41
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

A donyecki Umanszke elfoglalásáról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Elfoglalta a donyecki régióban lévő Umanszke települést az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán, miközben hatból öt frontszakaszon előrenyomult és 16 ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.    

Igor Kimakovszkij, a "Donyecki Népköztársaság" vezetőjének tanácsadója a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy Umanszke bevétele lehetővé teszi az orosz hadsereg számára, hogy fokozza a csapásokat a karlivkai ukrán helyőrség utánpótlási útvonalaira és a szomszédos falvakban állomásozó ukrán csapatokra.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek több mint másfél ezer katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén.

18:40
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország légibombát dobott egy Harkov megyei településre

Az orosz erők csapást mértek vasárnap délelőtt a kelet-ukrajnai Harkov megyében, Izjum közelében lévő Andrijivka településre, aminek következtében két idős ember, egy 76 éves nő és egy 85 éves férfi megsérült - közölte a régió kormányzói hivatala a Telegramon.

A hivatal hozzátette, hogy az előzetes információk szerint irányított légibombával mért csapást az orosz hadsereg. Egy lakóház megrongálódott és tűzbe borult.

 

19:41
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Továbbra sincs elég tüzérségi lövedéke egyes frontszakaszokon Ukrajnának

Julian Röpke adatelemző szerint április óta mintegy 10 ezer darab 155 mm-es tüzérségi lövedék érkezett Ukrajnába az Egyesült Államokból és 12 ezer darab Németországból - írja a Bild.

Az ukrán hadsereg azonban most Harkov térségében összpontosítja erőit, ahol sikeresen tudott ellentámadást indítani. Ez a front más részein tüzérségi lövedékhiányt okoz, például Donbászban. - írja a Nexta.

20:35
június 02, 2024
Vágólapra másolva!

Odesszát és Herszon régiót támadták az oroszok

Roman Mrocsko, Herszon katonai közigazgatásának vezetője reggel tájékoztatott arról, hogy a városban robbanások történtek. Szavai szerint az orosz hadsereg támadja Herszont a megye általuk megszállt részéből. A régió kormányzói hivatala közölte, hogy szombaton egy helyi lakos sérült meg orosz ágyúzások miatt. 

A szomszédos megye székhelyéről, Odesszából is robbanásokat jelentettek. Az ukrán hadsereg légiriadó közben jelentette, hogy egy "nagy sebességű célpont" tart a város felé. Károkról és áldozatokról egyelőre sem Herszonból, sem Odesszából nem érkezett hír.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!