A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl
Percről percre

Fordulat jöhet a háborúban, az ukránok nyugati fegyverekkel támadnának orosz területekre

Ukrajna, katona
Gyakorlatozó ukrán katona
Fotó: AFP/Anatolii Stepanov
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül7 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 892. napjáról.

 

09:20
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Máris visszamenne Oroszországba

Ilja Jasin, az ukrajnai háború támogatásáért bebörtönzött orosz aktivista azt mondta, hogy egy fogolycsere keretében nem adta beleegyezését ahhoz, hogy Oroszországból kitoloncolják, és arra figyelmeztetett, hogy a lépés arra ösztönzi Vlagyimir Putyin elnököt, hogy több „politikai foglyot” ejtsen. 

Ami augusztus 1-jén történt, az nem eszmecsere. Ez az én akaratom ellenére való kiutasításom Oroszországból. Az első kívánságom Ankarában az volt, hogy vehessek egy jegyet és mehessek vissza Oroszországba

– mondta újságíróknak.

Jasin megjegyzései akkor hangzottak el, amikor a Moszkva és a Nyugat közötti történelmi fogolycsere részeként kiszabadult orosz szakadárok megosztották vegyes érzéseiket a megállapodással kapcsolatban, és megfogadták, hogy külföldről folytatják politikai tevékenységüket.

09:18
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Sikeresnek bizonyul az új orosz taktika

Az, hogy Oroszország harci repülőgépeket használ irányított bombák kilövésére, döntő jelentőségű volt Moszkva harctéri taktikájában – mondta Valerij Romanenko, kijevi katonai szakértő, aki ezt „futószalaghoz” hasonlította. 

Az oroszok nem átütik a védelmünket, hanem visszaszorítják. Naponta 100, 150, 200 métert haladnak előre ezzel a taktikával: irányított bombákat dobnak le, majd rohamot hajtanak végre, és ha ezeket visszaverik, újra irányított bombákat dobnak le, és újabb rohamra indulnak.

Azt mondta, hogy az F-16-os amerikai vadászgépek Ukrajnába szállítása megzavarhatja ezt a dinamikát, ha a repülőgépek képesek lesznek fenyegetni az orosz harci repülőgépeket, de egyelőre nem valószínű, hogy ilyen műveletek végrehajthatók, tekintettel arra, hogy a drága repülőgépeket frissen kiképzett pilóták vezetik.

08:35
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Tavasz óta a legnagyobb orosz előrelépés

Az orosz támadások növelik a nyomást a Donyeck régióban található Pokrovszk stratégiai logisztikai központjára Ukrajna szerint, mivel az irányított bombák és a gyalogság támadási hullámai Moszkva tavasz óta legnagyobb területi nyereségéhez vezetnek.

A menekülő civilek száma megnövekedett, és az elmúlt két hétben mintegy tízszeresére nőtt a kiürítési kérelmek száma a térségben – állítja egy, az emberek távozását segítő önkéntes. Oroszország egy hét leforgása alatt elért mintegy 57 négyzetkilométeres területszerzése a harmadik legnagyobb növekedés április óta, miután júniusban csak szerény növekedést ért el – mondta Pasi Paroinen, a Black Bird Group elemzője a Reutersnek.

07:38
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Csökkentik a bürokráciát

Az ukrán elnök napi videójában arról beszélt, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák azokat az innovatív megoldásokat, amikkel rengeteg felesleges bürokráciát és papírmunkát szüntetnek meg a hadsereg környékén. Volodimir Zelenszkij szerint ezek a megoldások példaértékűek lehetnek.

06:30
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Szelektív csődhelyzetben

Szelektív csődhelyzeti (SD) szintre rontotta az eddigi "CC/C"-ről Ukrajna devizában fennálló hosszú és rövid futamidejű szuverén kötelezettségeinek besorolását az S&P Global Ratings, miután az ukrán kormány hátralékba került egy 2026-os lejáratú eurokötvény esedékes kamattörlesztésével.
A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés értelmében a hitelminősítő az adott ukrán kötvényre "D", vagyis csődhelyzeti osztályzatot állapított meg.

06:26
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 2-án az ukrán-magyar határszakaszon 7708 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8558 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 61 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:22
augusztus 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!