Percről percre

Oroszország óriási csapást mért Harkovra, csak idő kérdése Donbász összeomlása

Ukrajna
Tűzszerészek vizsgálnak egy fel nem robbant rakétafejet egy Lviv megyei területen
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül7 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 922. napjáról.

 

08:00
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

Mindenhol eloltották a tüzeket

Ukrajna a valaha volt egyik legnagyobb dróntámadását hajtotta végre Oroszország ellen vasárnapra virradó éjjel. Az orosz védelmi minisztérium szerint 15 régióban összesen 158 pilóta nélküli ellenséges légi járművet fogtak el és semmisítettek meg. 

A nagy hatótávolságú ukrán drónok némelyike ​​ugyanakkor Oroszország mélyén megrongálta a célpontokat.

Tűz ütött ki egy kőolajfinomítóban a délkelet-moszkvai Kapotnya kerületben, valamint egy hőerőműben a Tver régióban, Moszkvától északra. Robbanás történt a Konakovo transzformátor-állomáson, amely az egyik legnagyobb Oroszországban. 

Oroszország, Ukrajna, háború, oroszukrán, konfliktus, orosz-ukrán háború, háborús helyzet
Tűzoltó igyekszik megfékezni a tüzet
Fotó: AFP PHOTO /  Ukrainian Emergency Service / AFP PHOTO /  Ukrainian Emergency Service

Az orosz katasztrófavédelem jelentése szerint valamennyi tüzet eloltották.

A károk mértékéről nem nyilatkoztak.

07:31
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

Lengyel vadászgépeket riadóztattak

Lengyel és szövetséges repülőgépeket riadóztattak hétfő hajnalban, hogy biztosítsák a lengyel légtér biztonságát, miután Oroszország légicsapásokat intézett Ukrajnára – közölte a lengyel fegyveres erők hadműveleti parancsnoksága. 

Az ország délkeleti részén megemelkedett zajszint lehet a lengyel és szövetséges repülőgépek légterünkben történő megkezdése miatt

– közölte a parancsnokság.

07:02
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország újragondolja az atomfegyver-használatot

Oroszország módosítani fogja az atomfegyver-használati doktrínáját, válaszul az ukrajnai háború nyugati eszkalációjának tekintett helyzetére - idézte az állami média Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettest.

A létező nukleáris doktrína, amelyet Vlagyimir Putyin elnök 2020-ban kiadott rendeletében fogalmazott meg, kimondja, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket alkalmazhat ellenség nukleáris támadása vagy az állam létét veszélyeztető hagyományos támadás esetén. 

Az orosz katonai elemzők közül néhány sürgette Putyint, hogy csökkentse a nukleáris felhasználás küszöbét, hogy „kijózanítsa” Oroszország nyugati ellenségeit. Rjabkov megjegyzései az eddigi legvilágosabb kijelentések voltak arra vonatkozóan, hogy valóban változásokra kerül sor. „A munka előrehaladott stádiumban van, és egyértelmű a szándék a korrekcióra” – idézte Rjabkovot a Tass állami hírügynökség. A döntés „összefüggött nyugati ellenfeleink eszkalálódásával” az ukrajnai konfliktus kapcsán.

06:16
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

47-re nőtt a sebesültek száma

A legutóbbi jelentések szerint legkevesebb 47 ember, köztük öt gyerek sérült meg vasárnap, miután orosz rakéták egy bevásárlóközpontba és egy rendezvénykomplexumba csapódtak Ukrajna északkeleti részén, Harkov városában – közölték ukrán tisztviselők.

04:41
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán elnök még mélyebbre nyomulna Oroszországban

Az ukrán Harkov városát ért legutóbbi orosz támadás a bizonyíték arra, hogy Ukrajna helyes taktikát folytat az oroszországi Kurszk régió támadásával - mondta napi videójában az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij szerint azon dolgoznak, hogy minél több orosz katonai létesítményt és logisztikai csomópontot érjenek el a támadásaikkal, amikhez az ukrán drónok megfelelő alapot nyújtanak.

04:35
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 1-jén az ukrán-magyar határszakaszon 6472 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 14360 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 90 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:33
szeptember 02, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!