Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 927. napjáról.

 

09:09
szeptember 07, 2024
Vágólapra másolva!

Drámai eszkaláció küszöbén

Bármilyen iráni ballisztikus rakéta átadása Oroszországnak, az ukrajnai háború "drámai eszkalációját" jelezné - közölte az Egyesült Államok, miután a hírek szerint a két ország az elmúlt hetekben elmélyítette kapcsolatait. 

A Reuters a múlt hónapban arról számolt be, hogy Oroszország több száz Fath-360 közeli ballisztikus rakéta küszöbön álló szállítását várja Iránból, és több tucat orosz katonát képeznek ki Iránban a műholdvezérlésű fegyverekre, amelyeket az ukrajnai háborúban használnak majd fel. Irán eddig rövid hatótávolságú rakétákat szállított Oroszországnak – jelentette a Wall Street Journal egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva.

08:23
szeptember 07, 2024
Vágólapra másolva!

Washington nem látna nagy áttörést

Ukrajna szövetségeseinek a németországi Ramstein légitámaszponton tartott csúcstalálkozóján Volodimir Zelenszkij pénteken megismételte a nyugati országokhoz intézett kérését, hogy szállítsanak több nagy hatótávolságú rakétát, és szüntessék meg az oroszországi repülőterek elleni célba juttatásra vonatkozó korlátozásokat. 

Az Egyesült Államok védelmi minisztere, Lloyd Austin azonban elvetette azt az elképzelést, hogy az Oroszországon belüli mély csapások engedélyezése változást jelentene, ugyanakkor azt is mondta, Washington és szövetségesei továbbra is határozottan támogatják Ukrajnát. 

„Nincs olyan képesség, amely önmagában meghatározó lenne ebben a kampányban” – mondta Austin újságíróknak a találkozó végén. Elmondása szerint Oroszország már az Egyesült Államok által szállított Atacm rakéták hatótávolságán kívülre telepítette az Ukrajnába siklóbombákat indító repülőgépeket.
 

07:24
szeptember 07, 2024
Vágólapra másolva!

Brit rakéták Ukrajnába

John Healey, az Egyesült Királyság védelmi minisztere megerősítette, hogy 162 millió font értékű katonai segélycsomagot adnak át Ukrajnának, amely 650 könnyű, többcélú rakétát (LMM) tartalmaz.
Szerinte az új csomag "fontos lökést" ad Ukrajna légvédelmének, és megmutatja, hogy a brit kormány növeli a támogatását.
 

06:20
szeptember 07, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Az ukránok jobban akarják a békét

"Az ukránok jobban akarják, hogy ez a háború véget érjen, mint bárki más a világon. De semmiképpen sem nemzetük, kultúrájuk, városaik elpusztítása révén.
Az orosz agresszió nem hagy más választást, mint harcolni és életünket megvédeni. Népünket pedig állandóan fenyegetik az orosz rakéták és drónok minden éjjel és minden nap" - mondta az 50. Ambrosetti Nemzetközi Fórumon Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök.

06:17
szeptember 07, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 6-án az ukrán-magyar határszakaszon 7820 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 10128 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 53 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:13
szeptember 07, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!