Percről percre

Orosz kézre került egy kulcsfontosságú ukrán település, Ukrajna segélyt kap Amerikától

Ukrajna
Az ukrán 26. tüzérdandár katonái egy AHS Krab önjáró tarackból lőnek az orosz állások felé a Donyeck régióbeli Csasziv Jar térségében
Fotó: AFP/Genya Savilov
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés
06:37
október 01, 2024
Vágólapra másolva!

NATO főtitkárváltás

Vlagyimir Putyin „meggondolatlan orosz nukleáris retorikája” nem tarthatja vissza a NATO-tagokat attól, hogy több katonai segítséget adjanak Ukrajnának – mondta a katonai szövetség leköszönő főtitkára, Jens Stoltenberg, amikor átadta a munkát Mark Rutte-nak. „Minden alkalommal, amikor új típusú fegyverekkel – harckocsikkal, nagy hatótávolságú fegyverekkel vagy F-16-osokkal – növeltük támogatásunkat, az oroszok megpróbáltak megakadályozni minket” – mondta Stoltenberg. 

„Nem jártak sikerrel, és ez a legutóbbi példa sem akadályozhatja meg a NATO-szövetségeseket abban, hogy támogassák Ukrajnát” – tette hozzá, utalva Vlagyimir Putyin közelmúltban az orosz nukleáris doktrínában tett feltételezett változtatásaira. Stoltenberg kijelentette, hogy a NATO nem észlelt semmilyen változást Oroszország nukleáris helyzetében, „ami a mi részünkről bármilyen változtatást igényelne”.
 

05:31
október 01, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: A helyzet nagyon-nagyon nehéz

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy a helyzet „nagyon-nagyon nehéz” az Oroszország elleni háború frontvonalán.

"A legfontosabb dolog az, hogy minden rendelkezésre álló eszközt és eszközt felhasználva nyomást gyakoroljunk Oroszországra, hogy mihamarabb elérjük célunkat, hogy valódi és igazságos békét hozzunk Ukrajna és a népünk számára. Mindent, amit ezen az ősszel meg lehet tenni, mindent, amit el tudunk érni, el kell érnünk!" - fogalmazott az ukrán elnök.

04:38
október 01, 2024
Vágólapra másolva!

Fegyverek és diplomácia

"Ukrajna egy különleges ramsteini találkozóra készül, ahol a partnerországok minden részletet megkapnak arról, hogy miként lehet az elkövetkező hónapokban eredményeket elérni mind a fronton, mind a diplomáciai munkában. A fegyverek és a diplomácia ereje a közös munka során mindig hatékony, és pontosan ez a tervünk – így kell megvalósítani a Győzelmi tervet. Partnereinktől konkrét lépéseket is várunk stratégiánk megerősítése érdekében" - mondta napi videójában az ukrán elnök.

04:24
október 01, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 30-án az ukrán-magyar határszakaszon 4640 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4636 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 22 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:17
október 01, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!