Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 953. napjáról.

 

06:38
október 03, 2024
Vágólapra másolva!

Hivatalos a kivonulás

Az ukrán hadsereg hivatalosan is bejelentette, hogy kivonult a keleti Vuhledar városból, ami Oroszország számára az elmúlt hetek egyik legjelentősebb területi előretörését jelentette. 

Ukrajna 72. gépesített dandárja több mint két évig védte Vuhledart. A kijevi katonai parancsnokság közölte, hogy csapatai kedden későn este távoztak, hogy megóvják a személyzetet és a harci felszereléseket.

05:40
október 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ötemeletes lakóházba csapódott egy orosz bomba

Orosz bomba csapódott egy ötemeletes lakóházba Harkovban szerdán késő este, tüzet okozott és legalább 10 embert megsebesített - közölték helyi tisztviselők. 

04:44
október 03, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij még szorosabb összefogásra hív

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napi videójában azt mondta: a kamikaze drónokkal végrehajtott kedd esti orosz támadás kompterminált, teherautókat, gabonaraktárat érintett az odesszai régióban - olyan polgári infrastruktúrát, ami nem csupán a régió, de a világ élelmezésbiztonságára is kihat. 

Ukrajna ezért még szorosabb összefogást kér partnereitől a "Shahed" drónok elleni küzdelemben. Hasonlóan szoros összefogást, mint ami a nemzetközi koalíciót jellemzi a brutális iráni csapások elleni küzdelemben.

04:35
október 03, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 2-án az ukrán-magyar határszakaszon 4857 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4212 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 28 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:25
október 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!