Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 954. napjáról.

 

06:32
október 04, 2024
Vágólapra másolva!

Aktívabb szerepet vár

Az ukrán vezető felszólította a NATO-tagokat, hogy vállaljanak aktívabb szerepet az orosz légitámadások visszaszorításában. „Továbbra is meg akarjuk győzni a partnereinket arról, hogy le kell lőni az orosz rakétákat és drónokat” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy „ami működik a Közel-Kelet egén, és segít Izraelnek megvédeni magát, az működhet a mi Európánkban is.”

05:29
október 04, 2024
Vágólapra másolva!

Kijevben járt a NATO új főtitkára

Új tisztségében először járt Kijevben Mark Rutte. A NATO főtitkára ígéretet tett arra, hogy minden tőle telhetőt megtesz Ukrajna támogatásának növeléséért.
„Ukrajna közelebb van a NATO-hoz, mint valaha. És ezen az úton haladunk tovább, amíg a szövetség tagja nem lesz. Nagyon várom azt a napot” – mondta Mark Rutte.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét szorgalmazta, hogy országa még több légvédelmi eszközt és nagy hatótávolságú fegyvereket kapon a partnerországoktól.

04:36
október 04, 2024
Vágólapra másolva!

Biztonságos a kurszki atomerőmű

A kurszki atomerőmű a megszokott módon működik, és a sugárzás szintje a normál határokon belül van - közölte az erőmű üzemeltetője, a Rosenergoatom, miután meg nem erősített orosz sajtóértesülések szerint az ukránok próbálták megtámadni a létesítményt.
Több orosz Telegram-csatorna is beszámolt az állítólagos ukrán támadásról, amelyet szerintük a légvédelem hiúsított meg, de állítólag az erőműtől több kilométerre tűz keletkezett. 
 

04:27
október 04, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 3-án az ukrán-magyar határszakaszon 4708 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4937 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 41 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:23
október 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!