Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 967. napjáról.

 

07:52
október 17, 2024
Vágólapra másolva!

Megöltek egy orosz katonatisztet

Meggyilkoltak egy orosz katonatisztet, aki nemrég tért vissza az ukrajnai harcokból a moszkvai régió egyik falujában – jelentette a TASS orosz állami hírügynökség. Az áldozatot az Important Stories független hírügynökség a GRU katonai hírszerző szolgálat magas rangú tisztjeként azonosította. Legalább három lövést adtak le a mozgó autója oldalablakaira.

07:00
október 17, 2024
Vágólapra másolva!

Ausztrál harckocsik érkeznek Kijevbe

Ausztrália 49 db, szolgálatból kivont, M1A1 harckocsit ad át Ukrajnának, amelynek elnöke köszönetét fejezte ki a „bátor” adományért, amelyet alapvető segítségnek minősített az orosz invázió elleni védekezésben. A tankok egy része először felújításra szorul, vagy pótalkatrészekként használható fel, mivel az ukrán katonák már használnak amerikai M1A1 tankokat, más néven Abramseket, amelyeket az Egyesült Államok adományozott. 

Ausztrália legutóbbi, 245 millió ausztrál dolláros segélycsomagja Ukrajna számára légvédelmi rakétákat, irányított fegyvereket, páncéltörő fegyvereket, tüzérségi eszközöket, aknavetőket és kézi lőfegyvereket tartalmazott.

05:57
október 17, 2024
Vágólapra másolva!

Hosszan telefonált egymással az ukrán és az amerikai elnök

Volodimir Zelenszkij telefonbeszélgetést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel. Az ukrán elnök köszönetet mondott az új, 425 millió dolláros védelmi csomagért, amely további légvédelmi rendszereket és nagy hatótávolságú fegyvereket tartalmaz.
„Hálásak vagyunk Amerikának, amiért megértette szükségleteinket, és támogatja Ukrajna megerősödését annak érdekében, hogy Oroszországot diplomáciai útra kényszerítse” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

04:45
október 17, 2024
Vágólapra másolva!

Titkos mellékletek vannak az ukrán "Győzelmi Tervben"

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Verhovna Radában ismertette az öt pontból álló "Győzelmi Tervet", amiről kiderült, hogy három titkos melléklete is van, amelyeket csak a kijelölt partnerországok vezetőivel osztottak meg.

Az öt nyilvános pont: 
1. Ukrajna felvétele a NATO-ba
2. A védekezés megerősítése
3. Oroszország elrettentése
4. A gazdasági potanciál erősítése
5. Az Európában állomásozó amerikai katonai kontingensek felváltása ukrán egységekkel.

A lista 2., 3. és 4. pontja tartalmaz olyan mellékleteket, amelyeket eddig csak az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Németország vezetői ismerhettek meg.

04:37
október 17, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 16-án az ukrán-magyar határszakaszon 4818 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4439 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 32 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:23
október 17, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!