Percről percre

Drónokkal támadják az oroszok Ukrajnát, tovább fokozódik a háború

aknamentesítés, akna
A Svájci Aknamentesítési Alapítványnak (FSD) dolgozó ukrán Nadia Kudrjavcev tart bemutatót a lausanne-i aknamentesítési konferencia nyitónapján
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 968. napjáról.

 

06:38
október 18, 2024
Vágólapra másolva!

Valóban lehetnek észak-koreai katonák Oroszországban?

Míg néhány napja még 3 ezer, csütörtökön, Brüsszelben már 10 ezer észak-koreai katona Orországhoz csatlakozásának lehetőségéről beszélt az ukrán államfő. Az ukrán hírszerzés szerint néhány észak-koreai tiszt már a Kurszkhoz közeli területen tartózkodik.

Egy orosz távol-keleti katonai forrás megerősítette a BBC Russian-nak, hogy „számos észak-koreai érkezett”, és az egyik katonai bázison állomásoztak Usszurijszk közelében, Vlagyivosztoktól északra. A forrás azonban nem volt hajlandó pontos számot közölni, azon kívül, hogy „abszolút közel sem voltak a 3000-hez”.

05:44
október 18, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ukrajna megérdemli a NATO-tagságot

NATO-főtitkárként harmadszor találkozott az ukrán elnökkel Mark Rutte Brüsszelben.

Volodimir Zelenszkij szerint országa megérdemli, hogy egy napon a NATO 33. tagja legyen, mert az ukránok megmutatták, hogy képesek megvédeni a közös értékeket. A tagság diplomáciailag erősítené meg az országát, és közelebb vinne az igazságos békéhez. „Politikailag helytelen lenne Ukrajnát a Szövetségen kívül hagyni, amikor a gyakorlatban Ukrajna már a NATO része” – tette hozzá az elnök.

04:43
október 18, 2024
Vágólapra másolva!

Görögország pénzzel segít

Brüsszelben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő biztonsági együttműködési megállapodást írt alá.
A háború kezdete óta Görögország katonai támogatást nyújt Ukrajnának, beleértve az anyagi és technikai segítséget, valamint a kiképzést. Ezzel a megállapodással a Görög Köztársaság megerősíti, hogy kész továbbra is kielégíteni Ukrajna legsürgetőbb védelmi szükségleteit, partnereivel együtt további forrásokat biztosít az ukrán pilóták és technikusok F-16-os kiképzésének felgyorsítására.

Ukrajna összesen már 27 kétoldalú megállapodást írt alá.
 

04:35
október 18, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 17-én az ukrán-magyar határszakaszon 5169 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5105 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:29
október 18, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!