Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül4 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 969. napjáról.

 

07:33
október 19, 2024
Vágólapra másolva!

Pert indított a DJI kínai dróngyártó

A DJI kínai dróngyártó cég pert indított az amerikai védelmi minisztérium ellen. Az eljárásban azt akarják elérni, hogy töröljék az állítólagos kínai hadiipari cégek feketelistájáról.
A vállalat leszögezte, hogy polgári dróntermékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, és ellenzi termékeinek katonai célú felhasználását. "Az amerikai védelmi minisztérium maga is elismeri, hogy a DJI fogyasztói és kereskedelmi drónokat gyárt, nem pedig katonai drónokat" - fogalmaz közleményében a cég.

06:38
október 19, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij lakásokat osztogat

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 30 "lakásoklevelet" adott át az ukrán hősöknek és az elesett harcosok családtagjainak, akiket posztumusz tüntettek ki ezzel a címmel.
Az elnök tavaly decemberben indította el a kezdeményezését. Az államtól lakhatást kap minden ukrán védő, sorkatona és tiszt, aki a háború kezdete óta Ukrajna Hőse címet kapott, valamint a posztumusz kitüntetett harcosok hozzátartozói.

„Ez a legkevesebb, amit Ukrajna tehet érted, minden hősünkért. Ez egy a milliónyi „Köszönöm” közül, amelyet az államnak ki kell fejeznie legjobb fiainak és lányainak” – jegyezte meg Volodimir Zelenszkij.
Az elnöki honlap tudósítása nem részletezte, hogy a gyakorlatban mit jelent a "lakásoklevéllel" biztosított lakhatás.

06:34
október 19, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 18-án az ukrán-magyar határszakaszon 5866 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5381 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 37 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:26
október 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!