A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Több merényletet hiúsítottak meg Észak-Írországban

Vágólapra másolva!
24 órán belül három robbanószerkezetet hatástalanítottak a brit hadsereg tűzszerészei Ballycastle északír kikötővárosban, ahol a héten több tízezer ember fordul meg az évente megrendezésre kerülő helyi vásáron.
Vágólapra másolva!

A turistákkal teli Antrim grófságbeli város központjában szerdán két csőbombára bukkantak az északír rendőrök szinte ugyanazon a helyen, ahol alig egy nappal korábban egy autóba rejtett nagy erejű robbanószerkezetet kellett megsemmisíteniük.

A pokolgépes robbantás szándékára a Vörös Kéz Védelmezői elnevezésű protestáns félkatonai csoport nevében figyelmeztették az északír biztonsági erőket. A Vörös Kéz Védelmezői a múltban az Ulsteri Védelmi Szövetség (UDA) protestáns félkatonai csoport fedőneve volt.

Az UDA július elején megvonta támogatását az északír békemegállapodástól arra hivatkozva, hogy az ír köztársasági mozgalom politikai szárnya, a Sinn Fein párt egyre több engedményt csikar ki a protestáns közösségtől, miközben nem teljesíti az Észak-Írország tartós békéjét megteremteni hivatott nagypénteki egyezmény feltételeit. A csoport akkor azt jelezte, hogy szándékában áll betartani a fegyveresei által vállalt tűzszünetet. A szervezet tagjai azonban számtalan pokolgépes és csőbombás merényletet követtek el az északír katolikusok ellen, legutóbb éppen szerdára virradóra dobtak csőbombát egy katolikus család otthonára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!