A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Folytatta ülését a macedón parlament

Vágólapra másolva!
Folytatta a vitát az alkotmány módosításáról a macedón parlament két napos szünet után. Diplomaták szerint elképzelhető, hogy a NATO a fegyverek begyűjtése után is Macedóniában marad. A NATO főtitkára a macedón kormányfővel és a belügyminiszterrel vitatkozott.
Vágólapra másolva!

Sztojan AndovA Szobránye, a macedón parlament kétnapi szünet után folytatta az albánoknak több jogot biztosító alkotmánymódosítási csomagról. Sztojan Andov házelnök (képünkön) szombaton azért függesztette föl az ülést, mert úgy vélte: előbb szavatolni kell az otthonaikból elmenekült macedónok hazatérését. Mark Laity NATO-szóvivő közölte, hogy csak a keddre előirányzott alkotmánymódosítási szavazás után folytathatják az albán gerillák leadott fegyvereinek begyűjtését. A szóvivő szerint nem hosszabbítják meg az egyhónaposra tervezett NATO-akciót. Laity elismerte ugyan, hogy a nemzetközi közösség gondolkozik a begyűjtés utáni teendőkön, de elutasított "mindennemű spekulációt" a NATO-misszió mandátumának meghosszabbításáról, írta az MTI.

James Pardew amerikai megbízott szerint viszont elképzelhető, hogy a NATO-katonáknak feladatuk elvégzése után Macedóniában maradnak, hogy biztosítsák a törékeny békeegyezmény végrehajtását ellenőrző nyugati polgári személyek védelmét, jelentette a belgrádi B92.

Robertson vitája a macedón vezetőkkel

A Veszt című szkopjei lap szerint George Robertson, a NATO főtitkára és Lyube Boskovszki macedón belügyminiszter múlt héti találkozójukon összevesztek. Robertson megvádolta Lyubcso Georgievszki kormányfőt és Boskovszkit, hogy félkatonai alakulatokat szerveznek. Robertson azt is közölte velük, hogy a NATO mekkorára becsüli a nem reguláris macedón erők számát. Georgievszki erre azzal vádolta meg a NATO-t, hogy titkos tervei vannak Macedóniában, és hogy a terroristákból politikusokat kreál. A macedón miniszterelnök szerint ezért népszerűtlen a NATO Macedóniában. Robertson szerint viszont népszerűbb lenne, ha a kormányfő és a szóvivője nem beszélne badarságokat a NATO-ról, állítja a Veszt.

Boskovszki belügyminiszter szerint (az albán felkelők politikai vezetőjéből) Ali Ahmetiből politikus lesz, míg ő (Boskovszki) a hágai Nemzetközi Törvényszék elé kerülhet. Robertson erre azt mondta, hogy ha megfékezi a tartalékos rendőrök egyenruháiba bújtatott félkatonai alakulatokat, akkor majd senki sem gyanúsítja háborús bűnökkel.

Boskovszki azt is mondta, hogy Peter Feith nemkívánatos személy Macedóniában. Robertson megkérdezte, hogy ez rá is vonatkozik-e, lévén Feith a személyes megbízottja. Boskovszki röviden válaszolt: "igen". A Veszt szerint Boskovszki azt mondta Robertsonnak, hogy a NATO is Hágában végzi.

[origo]

Korábban:

Titokban fegyverkeznek a macedónok

Elhalasztották a macedón parlament ülését

A macedón parlament megkezdte az alkotmányreform vitáját

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!